Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
13.03.2024

Tiešsaistes pasākumā diskutēs par dizaina lomu veselības aprūpē

Komentē
0

Tiešsaistē 21. martā norisināsies šīgada pirmais starptautiskās dizaina kopienas SEGD Rīgas nodaļas rīkotais pasākums "Dizains un veselības aprūpe" (Design & Healthcare). Tajā dizaina un tehnoloģiju nozares eksperti no ASV, Austrālijas un Latvijas diskutēs un dalīsies piemēros, kā dizains spēj uzlabot pacientu pieredzi ārstniecības iestādēs, padarīt veselības aprūpi efektīvāku un drošāku. Vebināra valoda — angļu.

"Mūsdienās fiziskās un garīgās veselības izaicinājumus, arī jautājumus, kas skar drošību un uzticēšanos, lielā mērā risina dažādas dizaina stratēģijas, metodes un tehnoloģiju sasniegumi. Mums būs iespēja saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, neizejot no mājas, un dzīvot vairāk nekā simts gadus. Dizaina nozīme veselības aprūpē ir izšķiroša, lai uzlabotu pacientu pieredzi, uzlabotu ārstēšanās rezultātus un optimizētu veselības aprūpes procesus," stāsta pasākuma "Dizains un veselības aprūpe" moderatore Dr. art. Aija Freimane, dizaina pētniece, Dublinas Tehnoloģiskās universitātes Mākslas un dizaina skolas lektore, SEGD Rīgas nodaļas līdzpriekšsēdētāja.

Pasākumā ar prezentācijām uzstāsies un diskutēs trīs dizaina un tehnoloģiju nozares eksperti, kuru īstenotie projekti guvuši starptautiskus panākumus.

Čads Hatsons (Chad Hutson, ASV) ir vadošais stratēģis pieredzes dizaina un tehnoloģiju uzņēmumā Dimensional Innovations, kuru prestižais ASV biznesa žurnāls Inc. septiņus gadus pēc kārtas ierindojis visstraujāk augošo ASV uzņēmumu sarakstā Inc. 5000. Hatsons stāstīs par pozitīvajiem uzmanības novērsējiem jeb to, kā pieredzes dizains un tehnoloģijas var mazināt trauksmi ārstniecības iestāžu pacientiem, personālam un apmeklētājiem. Hatsons ir radis digitālus un vides risinājumus telpas transformācijai dažādās nozarēs, no izklaides industrijas līdz aviācijai un medicīnai, un uzlabojies pacientu un personāla pieredzi tik satraucošās situācijās kā asins pārliešana, apdegumu ārstēšana bērniem un mentālās veselības aprūpe. Izmantojot savu projektu piemērus, Hatsons runās par to, kā labvēlīga vide var uzlabot pašsajūtu un pat mazināt fiziskas sāpes.

Despina Makris (Despina Macris, Austrālija) ir Austrālijas vadošā vizuālās komunikācijas un navigācijas dizaina biroja Dotdash vadītāja, kura stāstīs, kā dizainā tiek pielietota tipografika, krāsu teorija un lingvistika, lai padarītu pārvietošanos un orientēšanos skaidrāku un drošāku gan veselības aprūpes iestādēs, gan pilsētvidē. Viņa iepazīstinās ar navigācijas un informācijas dizaina specifiku un demonstrēs, kā šīs disciplīnas var palīdzēt oganizācijām sasniegt vēlamo rezultātu.

Ingus Augstkalns (Latvija) ir starptautiski apbalvotā uzņēmuma Beat the Storm dibinātājs un vadītājs ar plašu pieredzi izklaides industrijā. Viņa radītais vētras stimulators ir izklaidējoša un izglītojoša aktivitāte, kas ļauj drošā vidē pieredzēt viesuli, caur jaunatklāšanas un spēlēšanās prieku raisot interesi par dabaszinātnēm un fiziku. Vebinārā Augstkalns atklās vēja pozitīvo spēku, testēšanas nozīmi dizaina procesā un to, kā radīt transformējošu pieredzi drošā vidē plašai auditorijai.

Pasākums "Dizains un veselības aprūpe" norisināsies 21. martā plkst. 15.00 tiešsaistē — platformā "Zoom". Dalība pasākumā ir bez maksas, iepriekš reģistrējoties SEGD mājaslapā.

"Dizains un veselības aprūpe" ir pirmais no 2024. gadā plānotajiem SEGD Rīgas nodaļas pasākumiem, kuru fokusā ir veselība, iespējas, empātija, vienlīdzīgas tiesības uz kvalitatīvu dizainu. Vasaras sākumā notiks pasākums SEGD biedriem sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu. 6. septembrī — brauciens uz medicīniskās optiskās šķiedras ražotni Light Guide Optics International Līvānos. Cikls noslēgsies 7. novembrī ar tiešsaistes pasākumu "Dizains un portfolio" jaunajiem dizaineriem.

SEGD Riga Chapter 2020. gada sākumā izveidoja dizaina birojs H2E, atsaucoties uz starptautiskās bezpeļņas organizācijas SEGD uzaicinājumu. Tā mērķis ir veicināt Latvijas dizaina attīstību un atpazīstamību lokālā un starptautiskā līmenī. Viens no galvenajiem SEGD Riga Chapter uzdevumiem ir veidot pieredzes apmaiņas un izglītojošus pasākumus dizaina jomas profesionāļiem un interesentiem, un veicināt diskusiju par kvalitatīvu dizainu plašākā sabiedrībā, radot augstvērtīgu dizaina pieprasījumu.

SEGD visā pasaulē apvieno vairāk nekā 2000 biedrus, kuru vidū ir arhitekti, grafikas dizaineri, interjera dizaineri, industriālie un digitālie dizaineri, zīmola un pieredzes veidotāji, ražotāji un mācībspēki.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!