Aktualitātes
03.04.2020

Tiešsaistē var noskatīties JRT izrādi "Zilākalna Marta"

Komentē
0

Jaunais Rīgas teātris arī šajā nedēļas nogalē skatītājiem piedāvās bez maksas tiešsaistē noskatīties vienu no savām izrādēm – šoreiz no 3. līdz 5. aprīlim teātra "Vimeo" kontā, "Replay.lv" un "Teātris.zip" lapā būs skatāma Alvja Hermaņa iestudējums "Zilākalna Marta".

"Izrāde, kas tika veidota pēc aculiecinieku stāstiem, vēsta par Zilākalna Martu – parastu latviešu lauku sievieti, kurai piemita visneparastākās spējas. Viņa bija dziedniece, pareģe – sava mūža laikā viņa spēja palīdzēt tūkstošiem cilvēku no visas Latvijas. Neviens politiķis, mākslinieks vai sabiedrisks darbinieks Latvijas tautas vēsturē nav izpelnījies tik lielu tautas cieņu, un neviens arī nav mācējis Latvijas tautas labā izdarīt tik daudz, cik viņa – Zilākalna Marta," teikts izrādes anotācijā.

Alvja Hermaņa iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 2009. gada 26. februārī un vēlāk saņēma "Spēlmaņu nakts" galveno balvu kā 2008./2009. gada teātra sezonas labākā dramatiskā izrāde.

Lomās: Maija Apine, Jana Čivžele, Vilis Daudziņš, Jevgēnijs Isajevs, Ivars Krasts, Ģirts Krūmiņš, Elita Kļaviņa, Iveta Pole, Andis Strods, Liena Šmukste, Sandra Kļaviņa, Kaspars Znotiņš.

Atgādinām, ka pagājušajā nedēļas nogalē skatītājiem bija iespēja noskatīties vienu no JRT zelta fonda izrādēm – Alvja Hermaņa iestudēto Nikolaja Gogoļa "Revidentu". Iestudējuma digitālā versija piedzīvoja lielu publikas interesi - JRT "Vimeo" kontā tā skatīta gandrīz 38 000 reižu. Tāpat tā bija pieejama arī "Replay.lv".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!