Aktualitātes
15.06.2021

Tiešraidē no Igaunijas būs skatāma Ivetas Poles izrāde "Bee Matter"

Komentē
0

13. jūnijā teātrī "Kanuti Gildi SAAL" Tallinā pirmizrādi piedzīvoja latviešu aktrises un režisores Ivetas Poles izrāde "Bee Matter", kas laikmetīgā teātra valodā reflektē par bišu un cilvēku pasauli. Šonedēļ izrādi varēs noskatīties arī tiešraidē.

Izrādes nosaukums "Bee Matter" latviski var tikt tulkots gan kā "bišu viela", gan "bites ir svarīgas". "Realitātes nedalāmība mums liek domāt par arvien plašākām eksistences formām. Par eksistenci, kas izpaužas dzīvajā dabā un ir nozīmīgāka par cilvēka radīto plūsmu, sistēmu un tīklu ainavu. Multimediālā izrāde tiecas atklāt šo sarežģīto realitāti, izmantojot bišu metaforu, ko uz skatuves iemieso trīs tēli: bišu karaliene, trans un darba bite," teikts izrādes anotācijā.

"Bee Matter" ir Ivetas Poles diplomdarbs Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā un skatāms akadēmijas festivāla "CPPM Manifestal" ietvaros. Kopā ar Poli pie izrādes strādājuši vairāki mākslinieki no Latvijas, tostarp videoprojekciju autore Katrīna Neiburga un komponiste Anna Ķirse.

Izrāde būs skatāma tiešraidē no "Kanuti Gildi SAAL" 17. jūnijā plkst. 20:00. Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties šeit

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!