Foto: Tenis Bikovskis.
 
Aktualitātes
01.03.2024

Tapis raidījums par mediju vidi Latgalē

Komentē
0

Latgaliešu kultūras ziņu portāls "Lakuga.lv", sadarbojoties ar pērn rezonansi saņēmušās filmas "Daugavpils – iespēju vai nespēju pilsēta?" autoriem, piedāvā raidījumu ciklu "Latgales revīzija". Trešā un noslēdzošā raidījuma "Latgales revīzija" tēma ir par mediju vidi Latgalē – cilvēki, kas cīnās par Latgales iedzīvotāju prātiem, aizliegto Krievijas kanālu aizstāšana un apmaksāta satura nodalīšana.

Raidījumu cikla mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību Latgales reģionam, runājot par tam nozīmīgām tēmām, kā arī parādīt Latgales potenciālu un definēt lietas, kas traucē tai attīstīties. Trešā "Latgales revīzijas" raidījuma tēma ir mediju vide Latgalē. Raidījumā ar viedokli par mediju darbu un atbildību Latgalē skan žurnālista un raidījumu vadītāja Teņa Bikovska, LRT+ žurnālistes Sintijas Lukjanskas, "Rus.tvnet" žurnālista Artjoma Ļipina un portāla "Chayka.lv" vadītājas Innas Plavokas viedokļi. "Latgales revīzijas" trešo sēriju pilnā garumā var noskatīties saitē. Raidījums pieejams ar subtitriem latgaliešu rakstu valodā.

Raidījuma "Latgales revīzija" trešā sērija runā par mediju vides problemātiku, izaicinājumiem un vērtībām Latgalē. Sarunās ar žurnālistiem un mediju satura veidotājiem, akcentējot jautājums par to, kas ir tie cilvēki, kas cīnās par Latgales iedzīvotāju prātiem, ko darīt ar nekontrolēto saturu sociālajos medijos, kas daudziem aizstāj aizliegtos Krievijas kanālus, kā arī aktualizē, vai žurnālisti drīkst pieņemt naudu no politiķiem un kā nodalīt kopējā informācijas plūsmā apmaksātu saturu. Raidījumā tiek izcelts mediju Latgalē izdzīvošanas jautājums, žurnālista kā cīnītāja loma un valsts interesēm neatbilstoša satura aizliegšanas efektivitāte reģiona iedzīvotāju sabiedriskās domas veidošanā. 

"Latgales revīzijas" veidotāja Vladislava Romanova, gatavojot raidījumu ciklu un izvēloties tā tematiku, saka: "Man gribētos mainīt to, ka mēs runājam par Latgali caur rozā brillēm – lai mēs sauktu problēmas īstajos vārdos, lai mēs skaļi teiktu, kas tieši mums nepatīk, tajā skaitā arī politikas kontekstā."

Šobrīd raidījumu ciklā "Latgales revīzija" publicēti trīs raidījumi – par jauniešiem, pāreju uz latviešu valodu, kā arī par Latgales mediju telpu. Visus cikla raidījumus var noskatīties portālā "Lakuga.lv".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!