Foto: Andrejs Strokins.
 
Aktualitātes
12.03.2024

"Survival Kit" tēma šogad būs "Mērījumi", bet kurators – Jusi Koitels

Komentē
0

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izziņo ikgadējo starptautisko laikmetīgās mākslas festivālu "Survival Kit", kas notiks Rīgā no 6. septembra līdz 5. oktobrim. Festivāla mākslinieciskā vadība 15. festivāla gadā uzticēta kuratoram Jusi Koitelam (Jussi Koitella).

"Survival Kit" tēma šogad ietverta vārdā "Mērījumi", uzlūkojot šo jēdzienu gan kā zinātnisku un kvantitatīvu rādījumu, gan kā darbības vārdu, aicinot uz rīcību. Festivālā tiks pētīta zināšanu rašanās daba un tas, kā daudzveidīgās zināšanas veido atšķirīgu realitāti pilsētas iedzīvotāju kopienās.

"Rīga ir pārpilna zināšanām. Tās mīt ielās, mājās, kopienās un atmiņās. Zināšanu ietekme dažkārt ir acīmredzama, bet dažkārt tās mūsu dzīves ietekmē un veido nemanāmi, caurvijot sociālās un politiskās sfēras," festivāla koncepciju komentē kurators Jusi Koitela.

"Mērījumu" mērķis ir apzināt plaisu, kas izveidojusies starp dažādu ideoloģiju vadītām un atšķirīgā kultūrā sakņotām kopienām mūsu sabiedrībā, meklējot iespējamos saskares punktus starp tām, kā arī pārdomāt attiecības starp zināšanām, mākslu, pilsētvidi un to krustpunktiem, kļūstot par platformu kritiskai domu apmaiņai un starpdisciplinārai sadarbībai.

Festivāla koncepta aktualitāti izceļ LCCA direktore Solvita Krese: "Šobrīd, kad Krievijas iebrukums Ukrainā rada seismiski turbulentu ģeopolitisko situāciju, kurā izjūtam nepārtrauktu trauksmi, bailes un dusmas, ir ļoti svarīgi meklēt sastapšanās vietas un pārejas pilsētas audumā, lai būvētu horizonātlus sadarbības tīklus starp dažādām sabiedrības grupām, izmantojot pilsētā akumulētās zināšanas,   vairojot kopīgu izpratni par pozitīvu nākotnes scenāriju iespējamību."

Starptautiskais laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit"  izveidots 2009. gadā un šobrīd kļuvis par vērienīgāko ikgadējo laikmetīgās mākslas notikumu Baltijā.  Katru gadu festivāls aicina kuratoru (vai kuratorus) izvēlēties pētāmās tēmas un aicināt māksliniekus no visas pasaules iedomāties alternatīvus izdzīvošanas scenārijus.

"Survival Kit 15" mākslinieciskais vadītājs Jusi Koitela ir neatkarīgs kurators un fonda "Frame Contemporary Art Finland" programmas vadītājs. Viņa kuratoriālais darbs savij mākslu, iemiesotās pētniecības metodes, telpiskos pilsētvides kontekstus, sadarbību, viesmīlību un materialitāti dažādu formu izstāžu un zinību apmaiņas veidos. Šogad viņš ir arī viens no  Somijas paviljona kuratoriem 60. starptautiskajā Venēcijas Biennālē.

Festivāla dalībnieki un norises vieta tiks izziņota 2024. gada vasaras sākumā. 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!