Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
12.10.2023

Latvijas pētnieki piedalās starptautiskā projektā par ielu mākslas lomu ūdeņu aizsardzībā

Komentē
0

Latvijā, Spānijā un Nīderlandē šajā rudenī sākas jauna sabiedriskās zinātnes iniciatīva "From Sea to Street" (tulk. "No jūras līdz ielai"). Tās nolūks ir meklēt neierastus veidus, kā sabiedrībā veicināt diskusiju par okeānu un jūru aizsardzību. Iniciatīvas centrā ir ielu māksla un tās spēcīgā vizuālā valoda, kas atdzīvina pilsētvidi, kā arī vienlaikus pievērš cilvēku uzmanību mākslas darbos attēlotajiem tematiem. 

Iniciatīvas "From Sea to Street" laikā ikviens interesents tiek aicināts meklēt pilsētvidē atrodamus ar jūras/okeāna tematiku saistītus sienu gleznojumus, nofotografēt un iesūtīt tos, aizpildot nelielu anketu. Vēl projekta laikā iespējams piedalīties aptaujā "Ielu māksla un jūras ekosistēmas", kas izzinās, vai un kādas emocijas cilvēkos izraisa pilsētvidē esoši sienu gleznojumi un kā tie ietekmē skatītāju saikni ar jūru un okeānu. Šīs iniciatīvas laikā ar "okeāna/jūras sienu gleznojumu" saprotams lielformāta gleznojums uz plakanas virsmas vai trīsdimensiju struktūras, kas atrodas publiskā telpā un satur elementus, kas saistīti ar jūru vai okeānu (piem. piekrastes ainavas, jūras augi un dzīvnieki, cilvēku mijiedarbība ar jūru, mitoloģiskie/tradicionālie tēli un notikumi saistībā ar jūru).

Oktobrī iniciatīvas laikā Latvijā norisinās divi pasākumi. 13. oktobrī Liepājā notika ar jūras tematiku saistīta ielu mākslas ekskursija, kurā piedalījās Druvas vidusskolas 12. klases skolēni. Savukārt 28. oktobrī Rīgā interesentiem būs iespēja piedalīties īpašā ekskursijā, kurā gan no sauszemes, gan no ūdenstilpnes perspektīvas tiks meklēta urbānās vides un dzīvās dabas mijiedarības telpa. 

Iniciatīva "From Sea to Street" tiek īstenota sadarbībā ar Santjago de Kompostelas Universitāti (Spānija), Vrijes Amsterdamas Universitāti (Nīderlande) un Latvijas Kultūras akadēmiju.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!