Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
18.05.2023

Simpozijā skatīs ceļu no sarežģītās pagātnes uz kopīgu nākotni

Komentē
3

Simpozijs ir noslēdzošais notikums projektā “No sarežģītās pagātnes uz kopīgu nākotni”, un tā uzmanības centrā ir perspektīvas un pieejas, kā māksla var veicināt sabiedrības izpratni par pagātnes un tagadnes samezglotajām attiecībām, kā tā var arī ieņemt aktīvu nostāju pašreizējā realitātē, ko īpaši satricinājis karš Ukrainā, un kā tas attiecas uz mūsu tuvāko nākotni.

Simpozija programmu veido sešas tematiskas sesijas par jautājumiem, kas saistīti ar Austrumeiropas un postpadomju reģiona transformācijām un aktuālo realitāti. Tā pirmajā dienā, 18. maijā dalībnieki pievērsīsies tādām tēmām kā mākslas mediācija, iekļaujoša kultūras vide un jaunas pieejas auditorijas iesaistē, 20. gadsimta avangarda mākslas mantojums Austrumeiropā sociālisma periodā un šodien, kā arī “neapstrādātā” pagātne un tās ietekme un klātbūtne mūsdienās. Simpozija otrajā dienā, 19. maijā tematiskās sesijas pievērsīsies nacionālisma un internacionālisma naratīviem bijušajās Austrumu bloka valstīs un kā ar tiem strādāt caur muzeju kolekcijām un arhīviem, Krievijas koloniālisma analīzei un dekolonizācijas nozīmei mūsu reģionā, kā arī ekoloģijas un vides solidaritātes jautājumiem mūsu ikdienā, kultūrā un mākslā.

Diskutējot par Krievijas koloniālo karu Ukrainā un par to, kā tā katastrofālā realitāte ietekmē mūsu reģionu, simpozija dalībnieki pievērsīsies atmiņu politikas un piemiņas kultūras lomai, avangarda mākslai caur kara laika prizmu, kā arī kara iznīcinātajām ekosistēmām un centieniem tās atjaunot. Simpozija dalībnieki analizēs arī Krievijas imperiālisma un koloniālisma mantojumu aktuālās dekolonizācijas perspektīvā, identitātes politikas, komunikācijas un infrastruktūru kontekstu gan Krievijas pusē, tai turpinot koloniālo vardarbību, gan to ietekmi uz solidaritātes stratēģijām Ukrainas pusē.

Simpozijā piedalās mākslinieki, kuratori un pētnieki no Baltijas un citām Eiropas valstīm, viņu vidū tādi starptautiski augsti novērtēti vārdi kā kultūras vēsturnieks Deivids Kroulijs, kultūras studiju pētniece Kataržina Bojarska, kuratore Bojana Piškura, filozofs, Kijivas biennāles rīkotājs Vasils Čerepaņins, kuratore un pētniece Margareta Tali un citi.

Simpozijs notiek divās vietās Latvijas Mākslas akadēmijā. Ceturtdien, 18. maijā - Kronvalda bulvārī 4, 423. auditorijā. Piektdien, 19. maijā – Kalpaka bulvārī 13, pagalma korpusā K2.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!