Aktualitātes
29.11.2019

Sestdien Rīgā notiks vērienīgs protests pret kažokzvēru audzēšanu

Komentē
0

Sestdien, 30. novembrī, plkst. 12:00 Rīgā norisināsies šīgada lielākā dzīvnieku aizstāvības akcija – "Gājiens par dzīvniekiem: kažokādas pagātnē", aicinot Saeimu pieņemt kažokzvēru audzēšanas aizliegumu Latvijā. Pulcēšanās gājienam sāksies plkst. 12.00 pie Raiņa pieminekļa Esplanādē.

Gājienu sadarbībā ar citām Latvijas dzīvnieku un vides aizstāvības organizācijām rīko biedrība "Dzīvnieku brīvība". Akcijas organizatori norāda, ka gājiens iecerēts kā krāšņs pasākums visai ģimenei, kurā valda svētku sajūta un apņēmība kopīgiem spēkiem panākt pozitīvas pārmaiņas.

"Aicinām gājienā ikvienu, jo mēs visi vēlamies dzīvot sabiedrībā, kurā nav vietas cietsirdībai. Tā ir lieliska iespēja patīkami pavadīt laiku, iestājoties par cieņpilnu un līdzcietīgu attieksmi pret dzīvām būtnēm, un veicināt sabiedrības vairākuma vērtībās balstītas izmaiņas likumdošanā. Likuma grozījumi ik gadu izglābs vairāk nekā pusmiljonu lapsu un ūdeļu no ciešanu pilnas dzīves sprostos un nāves gāzes kamerās," pauž biedrības "Dzīvnieku brīvība" vadītāja Katrīna Krīgere.

Atzīmējot Starptautisko dienu bez kažokādām, līdzīgas akcijas šajā nedēļas nogalē noritēs daudzviet pasaulē. Šobrīd zvēraudzēšana ir aizliegta jau 15 Eiropas valstīs. Pēdējo pāris gadu laikā vien zvēraudzēšanas aizliegumiem pievienojusies Čehija, Norvēģija, Beļģija, Luksemburga un Slovākija. Aktīva sabiedriskā diskusija par zvēraudzēšanas aizliegumu norisinās arī Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Bulgārijā un citās valstīs.

Sociālā aptauja parāda, ka 65 % Latvijas iedzīvotāju uzskata par nepieņemamu dzīvnieku audzēšanu kažokādu ieguvei. Vairāk nekā 25 tūkstoši cilvēku ir parakstījuši petīciju Saeimai par kažokādu industrijas slēgšanu.

Vairāk par gājiena norisi ir iespējams uzzināt biedrības "Dzīvnieku brīvība" tīmekļa vietnē un "Facebook" lapā.

Gājiena norise:

12.00 Pulcēšanās gājienam un iespēja izvēlēties plakātu
12.15 Gājiena atklāšana: uzrunas un praktiska informācija
12.30 Gājiena sākums
13.15 Gājiena noslēgums: beigu uzruna Pils laukumā

Gājiena maršruts pieejams šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!