Aktualitātes
27.06.2022

Serebreņņikova filma "Čaikovska sieva" augustā būs skatāma Rīgā

Komentē
1

21. un 22. augustā kinofestivāla "Baltijas pērle" ietvaros "Splendid Palace" būs skatāma Kirila Serebreņņikova jaunākā filma "Čaikovska sieva", kas tikko startēja Kannu kinofestivāla galvenajā konkursā. Abos seansos ar skatītājiem tiksies arī pats režisors.

Filma "Čaikovska sieva" ir stāsts par nelaimīgu laulību. Antoņina Miļukova ir neprātīgi iemīlējusies Čaikovskī, kļūst par komponista sievu, nesadzirdot "brālīgās mīlestības" nosacījuma piedāvājumu un nezinot, ka komponists dod priekšroku tuvībai ar vīriešiem. Kārotā laulība pēc sešu nedēļu savstarpējas spīdzināšanas turpinās tikai uz papīra un iztēlē, bet skumjas pēc neiespējamās laimes pārtop par patoloģisku pieķeršanos.

Galvenās lomas filmā atveido aktieri Aļona Mihailova un Odins Bīrons. 

Filmas pamatā ir krievu komponista Pētera Čaikovska biogrāfija. Viņa talanta pielūdzēja un studente Miļukova apprecējās ar komponistu 1887. gadā, taču īsā laulība bija nelaimīga un pāris izšķīrās jau pēc divarpus mēnešu kopdzīves. Čaikovskis, ko vairums biogrāfu uzskata par homoseksuālu, vainoja sievu savā nomāktībā un nespējā komponēt, savukārt Miļukova, juzdamās pazemota, piedzīvoja nervu sabrukumu.

Radošās tikšanās sākums un filmas pirmizrāde plkst. 18.00 (21. augustā) un plkst.18.30 (22. augustā). Biļetes visās Biļešu servisa kasēs un internetā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!