"Satori" redakcija (ārpus kadra ziņu redaktore Diāna Kondraša un korektore Aija Andersone). Foto: Ģirts Raģelis.
 
Aktualitātes
23.03.2024

"Satori" saņem "Latvijas mediju valodas balvu"

Komentē
0

22. martā kultūrtelpā "Tintnīca" godalgoti pirmās "Latvijas mediju valodas balvas" ieguvēji – priecājamies ziņot, ka par laureātu interneta portālu kategorijā atzīts "Satori.lv".

"Latvijas mediju valodas balvu" rīko Valsts valodas centrs (VVC) un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Līdzās "Satori.lv" kā laureāti godalgoti arī žurnālisti Arita Grīnberga un Arnis Krauze.

Interneta portālu kategorijā I pakāpe piešķirta "Satori.lv", bet III pakāpe – portālam "Dance.lv".

Radio raidījumu vadītāju kategorijā I pakāpe piešķirta Aritai Grīnbergai, II pakāpe Eduardam Liniņam un III pakāpe – Inesei Vaikulei.

Televīzijas raidījumu vadītāju kategorijā I pakāpe piešķirta Arnim Krauzem, II pakāpe Artai Skujai un III pakāpe – Jānim Gestem.

Laikrakstu kategorijā III pakāpe piešķirta laikrakstam "Ventas Balss", bet žurnālu kategorijā II pakāpe piešķirta žurnālam "Lielais Detektīvs" un III pakāpe – žurnālam "Rīgas Laiks".

Veicināšanas balvas ieguva žurnāli "Avenīte" un "Ir", interneta portāli "Lakuga.lv" un "Santa.lv", radio raidījumu vadītāja Signe Krebse, televīzijas raidījumu vadītājs Ilmārs Tīrmanis un audiovizuālo pakalpojumu pēc pieprasījuma raidījumu vadītāji Andris Auzāns un Olga Dragiļeva.

Apbalvošanas ceremonijā Kultūras ministrija un Rakstniecības un mūzikas muzejs simpātijas balvu pasniedza Latgales Reģionālās televīzijas žurnālistei Ausmai Spruktei-Kozulei par prasmīgu latgaliešu valodas lietojumu ikdienas darbā.

Laureāti saņēma mākslinieka Arvīda Endziņa veidotu dizaina balvu, atzinības rakstu, kā arī tiesības savā izdevumā, portālā vai raidījumā izmantot zīmolu "Laba valoda". Dāvanas nodrošināja SIA "Tilde", SIA "LU Open Minded" un Latviešu valodas aģentūra.

Šogad akcijā piedalījās 76 dalībnieki. Akcijas mērķis ir noteikt, izvērtēt un apbalvot elektronisko plašsaziņas līdzekļu raidījumu vadītājus, kuri lieto kvalitatīvu latviešu valodu, kā arī periodiskās preses izdevumus un interneta ziņu portālus, kuros lietota kvalitatīva latviešu valoda.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!