Aktualitātes
14.06.2022

"Satori" aicina kultūras jomas pārstāvjus doties praidā

Komentē
0

Pēc 14 gadu pārtraukuma galvaspilsētā atgriezies Rīgas praids. Tas notiek gadā, kad Saeima apzināti novilcina un nepilda Satversmes tiesas spriedumu par nepieciešamību ieviest likumisku regulējumu, kas aizsargātu visas Latvijā dzīvojošās ģimenes – arī viendzimuma.

Rīgas praids šogad notiek sadarbībā ar Kijivas praidu, un tā sauklis "Līdz mēs visi būsim brīvi" ir izvēlēts, lai izrādītu atbalstu Ukrainai, kuras iedzīvotājus šobrīd slepkavo un pilsētas iznīcina Krievijas armija.

Iniciatīvu "Kultūra dodas praidā" aizsākām 2015. gadā, lai iestātos par iekļaujošu sabiedrību un LGBTQ+ personu tiesisku aizsardzību. Mēs aicinām arī citas kultūras organizācijas un radošo jomu pārstāvjus pievienoties mūsu iniciatīvai un iestāties par sabiedrību, kurā visi tiek vienlīdz cienīti un aizsargāti, kurā cilvēki netiek šķiroti vērtīgākos un mazāk vērtīgos, kurā nav naida un nepareizas mīlestības. Dosimies kopā Rīgas praida "Gājienā par brīvību" un parādīsim, ka kultūra ir spēks, kas var veidot labāku un iecietīgāku sabiedrību.

Pulcēšanās gājienam sāksies plkst. 12.00 Vērmanes dārzā. Gājiena sākums – plkst. 13.00. Informācija par precīzu pulcēšanās vietu un gājiena maršrutu tiks precizēta.

Pasākuma feisbuka lapa atrodama šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!