Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
13.12.2023

Sākusies pretendentu pieteikšanās balvai "Boņuks 2023"

Komentē
0

Latgales vēstniecība "Gors" izsludina pretendentu pieteikšanos Latgaliešu kultūras gada balvai "Boņuks 2023". Pretendentu pieteikšana iespējama līdz 12. janvārim. Māla statuetes par paveikto 2023. gadā saņems latgaliskās kultūras aktivitātes, notikumi, procesi un personības. "Boņuks" vēl arvien ir vienīgā balva, kura jau sešpadsmito reizi turpina īpaši izcelt un godināt sasniegumus un padarīto latgaliskās kultūras dzīvē. Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 2. martā klātienē Latgales vēstniecībā "Gors" un tiešraidē LTV1.

Latgaliešu kultūras gada balva tiek rīkota ar nolūku apkopot labākos pagājušā gada veikumus un pasākumus, godināt aktīvākos Latgales kultūras pārstāvjus, popularizētājus, veicinot turpmāku jaunrades un kultūras daudzveidības attīstību. Pretendentus balvai arī šoreiz var iesniegt kategorijās "Valoda. Literatūra. Publicistika", "Aktivitātes. Notikumi. Personības" un "Audio. Video", no kurām balvas žūrija, izvērtējot pretendentus divās kārtās, izvirzīs 30 nominantus un no tiem balvas saņēmējus – aktivitātes, personības, notikumus, darbus, bez kuriem visvairāk nebūtu iedomājama latgaliskā kultūra 2023. gadā. Viena balva nemainīgi tiks piešķirta par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā. Aizpildītas pieteikuma anketas balvai "Boņuks 2023" tiešsaistes pieteikuma, elektroniskā veidā vai pa pastu Latgales vēstniecība "Gors" gaidīs līdz 2024. gada 12. janvārim. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs latgalisko kultūrvidi vai attiecīgo balvas nozari pārzinoša žūrija. Balvas pretendenta pieteikuma anketu internetā var atrast "Boņuka" un "Gora" interneta vietnēs. 

Ik gadu Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" pasniegšanas ceremonija ir ne tikai atskatīšanās uz pērnajā gadā padarīto, bet arī latgaliešu kultūrā aktīvo ļaužu, interesentu un atbalstītāju satikšanās un iedvesmošanās pasākums. Balvas "Boņuks 2023" pasniegšanas ceremonija paredzēta 2024. gada 2. martā Latgales vēstniecībā "Gors", kā arī tā būs vērojama tiešraidē LTV1. Par "Boņuka 2023" ceremonijas vadītājiem kļūs brāļi Kozlovski – Oskars, Juris, Jānis un Mārtiņš (Kozmens) – plašāk pazīstami kā humora šova "Četri brāļi" dalībnieki.

Šīgada sākumā Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks 2022" saņēma desmit aktīvākie, spilgtākie un plašāko rezonansi guvušie latgaliskās kultūras notikumi, personības, projekti 2022. gadā. Balvas saņēma biedrība "LgSC" par aktīvu darbošanos 2022. gadā, Daugavpils teātra izrāde "Sprīdītis", grupa "Tautumeitas" ar dziesmām un videoklipiem no albuma "Skrejceļš", iestudējums "Muols", Ligijas Purinašas dzejas krājums "pierobežas", mūsdienu latgaliešu literatūras raidieraksts "Puslopys", Nautrēnu pagasta karte latgaliski, pirmais latgaliešu seriāls "FATI", Valentīns Lukaševičs ar izdevumu "Casnāgu maizeitis" un mācību kurss "Latgaliešu rakstu valoda" platformā "Tava klase". Par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā tika godināts fotomākslinieks, foto vēsturnieks, Latgales fotogrāfu biedrības dibināšanas iniciators un priekšsēdētājs Igors Pličs.

Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks" pirmo reizi tika pasniegta 2009. gadā, bet kopš 2013. gada balvu rīko Latgales vēstniecības GORS komanda, sadarbojoties ar biedrību "Partitūra".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!