Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
11.01.2022

Saeimas komisija atbalsta kažokzvēru audzēšanas aizliegumu

Komentē
0

Pirmajam lasījumam Saeimā tiks virzīts likumprojekts "Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā" par kažokzvēru audzēšanas aizliegumu no 2026. gada 1. janvāra. Par likumprojekta tālāku virzīšanu balsojuši 9 Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas locekļi, bet 3 atturējušies.

Komisijas locekļi sprieda par diviem likumprojektiem – atbalstīto likumprojektu sagatavojuši 11 Saeimas deputāti un tas paredz aizliegt kažokzvēru audzēšanu no 2026. gada 1. janvāra, savukārt otru iesniegusi Zemkopības ministrija un tajā iecerēts aizliegumu ieviest jau no 2024. gada, to pamatojot ar Covid-19 draudiem (to, ka zvēraudzētavā SIA "Baltic Devon Mink" nekontrolēti attīstās Covid-19 mutācijas un vīruss pārnesas starp ūdelēm un cilvēkiem, pagājušā gada decembrī izpētīja portāls "Delfi").

Par kažokzvēru nozares aizliegumu Latvijā jau ilgstoši cīnās arī biedrība "Dzīvnieku brīvība". Tās vadītājs Aivars Andersons komisijas sēdē atgādināja, ka SKDS veiktā aptauja apliecina sabiedrības vairākuma atbalstu aizliegumam, turklāt kažokzvēru audzēšana Latvijā "nav plaukstošs bizness". Konceptuālu atbalstu zvēraudzēšanas aizliegumam pauda arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Krišjānis Feldmanis norādīja, ka visdrīzāk jautājumu par kažokzvēru audzēšanas aizliegumu turpinās skatīt februārī. Līdz tam deputāti un Zemkopības ministrija var sagatavot savus priekšlikumus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!