Aktualitātes
19.10.2023

Saeima noraida opozīcijas priekšlikumu neratificēt Stambulas konvenciju

Komentē
0

Saeima ceturtdien, 19. oktobrī, nobalsojusi pret opozīcijas priekšlikumu neratificēt Stambulas konvenciju jeb Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu.

Priekšlikumu bija iesnieguši deputāti no Nacionālās apvienības un "Apvienotā saraksta", un tas balstīts iedzīvotāju iniciatīvā par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai, kā arī to atbalstošajā Saeimas ārlietu komisijas atzinumā. Saeima 13 tūkstošu cilvēku parakstītās iniciatīvas tālāku virzīšanu noraidīja pirms divām nedēļām.

Stambulas konvencijas ratifikācija ir viens no vēl šogad veicamajiem darbiem, kas ierakstīts Evikas Siliņas ("Jaunā vienotība") vadītās valdības memorandā.

Latvija ir viena no sešām Eiropas Savienības valstīm, kas vēl nav ratificējusi konvenciju, kaut arī to parakstīja jau pirms septiņiem gadiem. Eiropas Savienība konvenciju ratificēja šī gada jūnijā.


 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!