Aktualitātes
05.07.2022

Rudenī tiks izsludināts jauns Nacionālās koncertzāles metu konkurss

Komentē
0

5. jūlijā Ministru kabinets apstiprināja Kultūras ministrijas (KM) plānu Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanai. Plānots, ka metu konkurss tiks izsludināts rudenī, bet koncertzāle būs pabeigta līdz 2029. gadam, informē Kultūras ministrija.

Jau ziņots, ka valdība koncertzāles novietnei apstiprinājusi Kongresu namu un tam piegulošos īpašumus – pazemes autostāvvietu un zemes gabalu, kas pieder Rīgas pašvaldībai.

Plānots, ka koncertzāles projekts tiks izstrādāts 2024.-2025. gadā, bet būvdarbi notiks 2027.-2029. gadā. Šī gada rudenī tiks izsludināts starptautisks metu konkurss, kura rīkošanai piešķirti 490 623 eiro.

Koncertzāles projekta īstenošanā sadarbosies Kultūras ministrija, Rīgas dome un SIA “Rīgas nami”. Nacionālās koncertzāles projektu vadīs Rīgas domes Īpašuma departaments, kas sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību organizēs metu konkursu. Sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību pašvaldība organizēs publisko iepirkumu būvprojekta izstrādei.

“Nacionālās koncertzāles Rīgā tapšanas procesā šobrīd ir iezīmēti skaidri attīstības etapi, kas tiks realizēti ciešā sadarbībā ar Rīgas Domi. Šis ir ilgi gaidīts notikums, to pavadījušas vairāku gadu desmitus ilgas diskusijas, tomēr tā rezultātu visai sabiedrībai ir jāierauga vēl šajā desmitgadē – mūsu mūzikas kultūrai ir nepieciešama izcila skatuve valsts galvaspilsētā, to gaida un ir pelnījuši visu paaudžu mūziķi un klausītāji,” uzsver kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Kā norāda Kultūras ministrija, ņemot vērā ģeopolitisko un ekonomisko situāciju pasaulē, pašreiz nav iespējams objektīvi prognozēt koncertzāles izmaksas. Līdz ar to koncertzāles projekta īstenošana nosacīti dalīta trīs posmos (metu konkursa rīkošana, būvprojekta izstrāde, būvdarbu organizēšana), kur katra iepriekšējā posma beigās tiks precizēts nākamajam posmam nepieciešamais finansējums un tā avoti. Būvdarbi varētu tiks uzsākti 2027. gadā un pabeigti divu gadu laikā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!