Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
18.08.2021

RIXC Mākslas un zinātnes festivāls šogad pievērsīsies maņām un ķermeņa pieredzei

Komentē
0

Ikgadējais RIXC Mākslas un Zinātnes festivāls šogad norisināsies no 23. līdz 25. septembrim virtuāli un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Šoreiz festivāla tēma ir "PostSENSORIUM", un tas pētīs sensorās uztveres un ķermeņa pieredzes nozīmi dažādu virtuālās un reālās dzīves izaicinājumu pārvarēšanā.

"Mēs gribam iztēloties, ka esam domājošas un runājošas racionālas būtnes, bet dzīvot, pirmkārt un galvenokārt, nozīmē saredzēt, sagaršot, sajust un saost pasauli ap mums," raksta festivāla rīkotāji. "Cilvēku "sensorijs" (jeb maņu stimulu pasaule) vienmēr ir bijis pastarpināts, bet ar virtuālo un sensoro tehnoloģiju uzlabošanos un arvien intensīvāku to pielietošanu ikdienā, mūsu "sensoriji" ir kļuvuši tik pastarpināti kā nekad agrāk. Sakarā ar nesen radušos nepieciešamību vadīt mūsu dzīves starp virtuālo un reālo pasauli, uzmanības centrā ir nepieciešams likt cilvēka sensoro uztveri un ķermeņa pieredzi."

Festivāla ietvaros 23. septembrī norisināsies starptautiskās izstādes "PostSENSORIUM" atklāšana Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Izstāde ir nozīmīgākais festivāla notikums fiziskajā telpā un tajā līdz 12. novembrim būs apskatāmi latviešu un ārvalstu mākslinieku darbi, kuri apmeklētājus izvedīs imersīvā pastaigā, akcentējot cilvēka maņu saskarsmi ar apkārt esošo dabu, urbāno vidi, pētot tehnoloģiju ietekmi uz cilvēku uztveri, kā arī sniedzot iespēju pieredzēt jaunas vides, kuras var radīt mākslīgais intelekts.

Savukārt virtuāli no 23. līdz 25. septembrim norisināsies ikgadējā starptautiskā konference "Open Fields 2021", kurā piedalīsies vairāk nekā 70 lektori no visas pasaules, tostarp amerikāņu profesore un mediju mākslas kuratore Vitnijas muzejā Kristiāne Pola (Christiane Paul), mākslas vēsturnieks un mediju teorētiķis no Vācijas Olivers Gro (Oliver Grau) un amerikāņu skaņas un mediju mākslas vēsturnieks, teorētiķis un rakstnieks, kurš ir atpazīstams ar savu ieguldījumu skaņu mākslas jomā Duglass Kāns (Douglas Kahn). Festivāla programmu papildinās virtuāls koncerts no RIXC Meža laboratorijas, performances, video seansi, WebVR izstāde, kuratoru vadītas ekskursijas un citi notikumi.

Festivāla apmeklētāji ir aicināti iegādāties biļetes "Eventbrite" platformā. Ir iespējams iegādāties biļetes uz pilnu festivāla programmu un atsevišķiem festivāla notikumiem. Izstādes apmeklējums LNB un RIXC galerijā ir bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!