Aktualitātes
27.10.2020

"Rīgas Laiks" līdzekļus vāks dzīvā šaha spēlē Rundāles pils dārzā

Komentē
0

Lai savāktu līdzekļus žurnāla darbībai 2021. gadā, 9. novembrī "Rīgas Laiks" Rundāles pils baroka dārzā izspēlēs dzīvā šaha partiju. "Rīgas Laika" komandā figūru lomās iejutīsies žurnāla redakcija, bet pretējā komandā – lasītāji. Kā sola rīkotāji, īsti būšot pat zirgi.

Vakara gaitā tiks izspēlētas spožākās šaha atklātnes – "Napoleons pret Madame de Remusat 1804", "Bandinieka pārvēršanās par dāmu", "Ļeņins pret Hitleru 1909" un citas. "Skatītājus priecēs arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, sildīs silti dzērieni un skaļi smiekli. Pārsteigumu, kaisles un negaidītu pavērsienu netrūks," teikts aicinājumā uz pasākumu.

Dalībnieki, tostarp arī sabiedrībā pazīstami cilvēki no lasītāju komandas, tiks atklāti reizi dienā līdz spēlei. Spēli komentēs komiķis Jānis Skutelis un šaha turnīru organizators Andris Tihomirovs.

Ar šo pasākumu "Rīgas Laiks" aicina abonēt izdevumu 2021. gadam, un visi ienākumi no biļešu pārdošanas tiks novirzīti žurnāla atbalstam.

Kā uzsver pasākuma rīkotāji, tie, kuri vēros spēli klātienē, varēs darīt to droši no epidemioloģisko ierobežojumu viedokļa. Arī dzīvās figūras grandiozajā spēles laukumā varēs ievērot nepieciešamo divu metru distanci. Sēdvietas un stāvvietas pasākuma norises vietā būs personalizētas.

Pasākuma idejas autore un režisore Una Rozenbauma uzsver: "Latvijas neatkarīgo izdevumu pasaulē jau labu brīdi valda panika. Lai nodrošinātu kvalitatīvu un unikālu saturu latviešu valodā, izdevumu veidotājiem jāiet uz kvalitātes kompromisiem vai jālūdz ziedojumi. Tāpēc mēs to darām." Jāatgādina, ka pagājušajā gadā uz Filozofu futbola maču Montija Paitona garā "Rīgas Laiks" aicināja Jaunā Rīgas teātra aktierus.

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties "Bezrindas.lv".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!