Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
12.03.2024

RIGA IFF uzsāk darbu pieņemšanu 11. sezonas konkursiem

Komentē
0

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF, 17.–27. oktobris) – viens no vadošajiem kino notikumiem Baltijā – uzsāk darbu pieņemšanu četros konkursos. Līdz pat 30. jūnijam tiek gaidīti gan pilnmetrāžas filmu pieteikumi festivāla galvenajam konkursam, gan Latvijas īsfilmas un mūzikas video no visas Baltijas. Savukārt jau 31. maijā noslēdzas ārzemju īsmetrāžas filmu iesniegšana. 

Ar šīs sezonas plāniem iepazīstina RIGA IFF radošā direktore, filmu programmas vadītāja Sonora Broka: "RIGA IFF radošā komanda nu jau desmit gadus ar lielu lepnumu attīsta reģionā unikālu norisi, kas izceļ mākslinieciski augstvērtīgus, ambiciozus darbus. Mūsu konkursa skates ir platforma izsmalcinātam kinematogrāfiskam baudījumam." 

Turpinot ceļu uz arvien plašāku atpazīstamību Baltijas jūras reģionā un Ziemeļvalstīs, RIGA IFF šogad vairāk nekā divkāršo galvenā, pilnmetrāžas filmām veltītā konkursa naudas balvu, nosakot to 10 000 eiro apmērā. Turpmāk šī prēmija tiks dalīta starp filmas režisoru un producentu.

Visos RIGA IFF konkursos darbi tiek pieņemti bez veida (spēlfilma, dokumentālais vai animācijas kino, hibrīdkino u. c.) un žanra ierobežojumiem, savukārt to atlasē īpaša uzmanība tiks pievērsta drosmīgam un novatoriskam kino, kas piedāvā izteiksmīgus autoru rokrakstus un pārdefinē kino valodu. "RIGA IFF Feature Film Competition" izvēlētie darbi ik gadu atklāj pārmaiņas un aktuālās noskaņas Baltijas jūras reģiona kino ainavā; šajā konkursā tiek pasniegta arī festivāla galvenā balva. "RIGA IFF Short Film Competition" nacionālā un starptautiskā mērogā meklē precīzāko laikmeta gara spoguli, kas skatītājam piedāvā tēmu un formu dzīres. Žūrija izvēlas vienu kandidātu Eiropas Kino akadēmijas balvai "Eiropas īsfilma 2025". Savukārt Baltijas ietvaros mūžam jauno spēles laukumu – mūzikas video pasauli – tuvāk izzināt ļauj RIGA IFF Baltic Music Video Competition.

Ar konkursu atlases komisiju un žūriju sastāvu – atzītiem nozares profesionāļiem no Latvijas un ārvalstīm – RIGA IFF iepazīstinās drīzumā. Atlases rezultāti tiks izziņoti ne vēlāk kā 10. septembrī, savukārt laureāti – apbalvošanas ceremonijā, kas norisināsies festivāla pēdējā sestdienā, 26. oktobrī.

Attīstības, ražošanas vai pēcapstrādes stadijā esošu pilnmetrāžas filmu, seriālu un īsfilmu projektiem būs veltīta nozares profesionāļu sadaļa "RIGA IFF Forum. Darbus dalībai "RIGA IFF Showcase" un "Short Riga Test Screenings" skatēs varēs pieteikt no 12. jūnija. Tiks izskatīti projektu un kino darbu pieteikumi no Centrāleiropas, Austrumeiropas un Baltijas valstīm. Prezentācijās, testa skatēs un citās norisēs piedalīsies starptautiski nozares eksperti, kino izplatītāji, producenti un festivālu programmu kuratori. Vairāk lasāms festivāla mājaslapā.  forum.rigaiff.lv.

2024. gadā RIGA IFF iesoļo jaunā desmitgadē, nemainīgi rādot festivāla kā Latvijas auditorijai svarīgas kultūras norises konkurētspēju un nozīmi arī plašākā audiovizuālās mākslas laukā. 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!