Riga IFF
 
Aktualitātes
24.08.2022

Riga IFF šogad atklās Signes Baumanes jaunā filma "Mans laulību projekts"

Komentē
0

Devīto Rīgas Starptautisko kino festivālu (RIGA IFF), kas notiks no 13. līdz 23. oktobrim, atklās "Mans laulību projekts", kura autore ir latviešu animācijas filmu režisore Signe Baumane. Festivāla atklāšanas vakara seanss būs filmas nacionālā pirmizrāde, kurā klātesoša būs arī režisore. 

Kas ir mīlestība – liktens sūtīta nenovēršamība vai smadzeņu receptoru, kroku un aktīvo centru izraisīts afekts? Signe Baumane astoņus gadus pēc savas pēdējās filmas, Latvijas pieteikuma ASV kinoakadēmijas balvai "Akmeņi manās kabatās", atgriežas ar smalki izstrādātu pētījumu par savām attiecībām ar laulību un mīlestības gaidām PSRS pēdējā desmitgadē un īsi pēc "sarkanā milža" sabrukšanas. Filma seko Ronjai līdzīgās Zelmas pieaugšanai, kuras laikā sieviete iepazīst savas seksualitātes un sabiedrības ekspektāciju krustpunktus, traģēdijas un negaidītus kopības mirkļus. Skatītāju stāstā pavada arī cita varone – Zelmas Bioloģija, kas skaidro, kā sievietes mīlestības ceļu ir ietekmējusi viņas iekšējā pasaule un kā ārējie stimuli ir sabotējuši vai būvējuši viņas laulību projektu. 

Ansī kinofestivālā žūrijas specbalvu saņēmusī animācijas filma ir  Latvijas ("studija Lokomotīve”), ASV un Luksemburgas kopprodukts. To angļu valodā ierunājuši vairāki plaši atpazīstami Holivudas aktieri (Metjū Modins no kulta seriāla "Stranger Things", Kamerons Monagans no seriāliem "Shameless" un "Gotham", kā arī citi), savukārt latviešu valodas dublāžā tēliem balsi devuši Laura Čaupale, Guna Zariņa, Ģirts Ķesteris, Kaspars Znotiņš, Zane Daudziņa, Regīna Razuma, Madara Botmane, Juris Kalniņš un citi. 

Riga IFF atklāšanas seanss norisināsies 13. oktobra plkst. 19.00 – biļetes uz seansu pieejamas festivāla mājaslapā. Festivāls skatītājiem piedāvās rūpīgi atlasītas aktualitātes no pasaules nozīmīgākajiem filmu festivāliem, pašmāju kino pirmizrādes un spilgtu autoru redzējumus sešos konkursos, vairāk nekā simts klātienes un tiešsaistes seansos visas Latvijas teritorijā. Festivāla laikā tāpat gaidāma notikumu programma, kas veidota sadarbībā ar Kijivas Kritiķu nedēļu – Ukrainas laikmetīgā kino programmu un starptautisku diskusiju sēriju par postkoloniālismu mediju telpā. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!