Kadrs no filmas "Siroko un vēju valstība).
 
Aktualitātes
28.03.2024

"RIGA IFF" aicina Lieldienās skatīties ģimenes filmas tiešsaistē

Komentē
0

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) aicina Lieldienu brīvdienas pavadīt, baudot izmeklētu ģimenes kino "RIGA IFF Kolekcijas" tiešsaistes platformā. Bērnu un ģimenes filmu izlasē apkopoti 16 kino darbi – 6 pilnmetrāžas un 10 īsfilmas – lieliem un maziem skatītājiem. 

Kolekcija skatītājiem piedāvā izbaudīt krāsu karuseli filmā "Siroko un vēju valstība", dodies Robina Huda cienīgā dēkā kopā ar "Nina un eža noslēpums" galvenajiem varoņiem, izzināt Rīgas priekšpilsētas noslēpumus darbā "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" vai skatīties citas bērnu iemīļotas filmas RIGA IFF vietnē.

Plašajā jaunākajiem kino skatītājiem piemērotajā filmu izlasē ir pieejamas gan spēles, gan animācijas pilnmetrāžas un īsās metrāžas filmas visai ģimenei. Rādot drosmi pārkāpt valodas barjerām, sociālajai izcelsmei un aizspriedumiem, latviski ierunātā ģimenes filma "Piedzīvojumi Ašas zemē" atsedz vēsturiski sarežģītās un neviennozīmīgās iebraucēju un pirmiedzīvotāju attiecības. Savukārt neprātīgām avantūrām piepildītā ceļa filma "Los Bando" seko absurdu ķibeļu piepildītam pusaudžu rokgrupas braucienam uz Norvēģijas ziemeļiem. Aizraujot jebkuru piedzīvojumu kāru dvēseli, "Los Bando" caurvij niansēts humors, cilvēciska sirsnība un arī pusaudžu ikdienas rūpju neizbēgamā nasta.

Festivāla tiešsaistes nomas klāsts papildināts ar divām augstvērtīgām un starptautiski novērtētām franču animācijas filmām, kas atklāj autoru unikālo rokrakstu animācijas tradīcijas ietvarā. Valdzinošā animācijas filma "Siroko un vēju valstība" ir asprātīgs un krāšņs piedzīvojumu stāsts, kas leģendārā animācijas filmu režisora Mijazaki iedvesmotā krāsu un formu karuselī atklāj kaķu meitenīšu Žiljetas un Karmenas piedzīvojumus. Film noir noskaņās ieturētais detektīvstāsts bērniem "Nina un eža noslēpums" mazo dēkaiņu Ninas un Mehdi skatam sabiedrību rāda caur pieaugušo pasaules šaubu, netaisnības un fantāzijas trūkuma prizmu. Tiešsaistē joprojām iespējams noskatīties arī pašiem mazākajiem skatītājiem piemēroto, muzikāli krāšņo ceļa filmu "Juku un Himalaju zieds" par pelītes Juku aizraujošo avantūru, ko papildina mīklas, dziesmas un jauni draugi uz mūžu.

Tāpat tagad nomai pieejamas arī vairākas starptautiski atzītas un skatītāju iemīļotas Latvijas animācijas studijas "Atom Art" filmas bērniem. Izceļot uzdrīkstēšanos izmainīt telpu sev apkārt, vasarīgā piedzīvojumu filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" atklāj neierastu, runājošiem suņiem un cēliem mērķiem piepildītu Maskačkas stāstu. Savukārt aizkustinošajā animācijas filmā "Bize un Neguļa", mazajai Bizei kopā ar iedomu draugu Neguļu kaldinot negantu plānu, kā pilnībā atgūt vecāku uzmanību, tiek šķetināta svarīga, bet maz apspriesta tēma – vecākā bērna izjūtas, ģimenē ienākot vēl vienam bērniņam. Plašo pilnmetrāžas filmu klāstu izlasē papildina arī animācijas īsfilmu cikla "Lupatiņi" varoņu Zeķītes, Cimdiņa, Spilventiņa un Lakatiņa nenogurstošā zinātkāre un aizraujošās pasaules izpētes gaitas.

"RIGA IFF Kolekcija" ir īpaša kino darbu izlase, kurā apkopotas mākslinieciski augstvērtīgas Eiropas un pasaules filmas no festivāla iepriekšējo sezonu programmām. Ieguvuši skatītāju, kino kritiķu un festivālu žūriju atzinību, šie darbi kā lieliem, tā maziem kino mīļiem nu turpina savu ceļu pie skatītājiem citos izrādīšanas formātos. Filmu izlase ir apkopota RIGA IFF Kolekcijas tiešsaistes platformā, ļaujot skatītājiem visā Latvijā tiem ērtā laikā un vietā izbaudīt kvalitatīvu un drosmīgu kino, neizejot no mājām.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!