Aktualitātes
10.05.2014

Radošās darbības nedēļa "radi!2014" šogad būs veltīta dizainam

Komentē
0

No 12. līdz 18. maijam visā Latvijā notiks ikgadējā Radošās darbības nedēļa "radi!2014", kas šogad būs veltīta dizainam un dizaina domāšanai un kuras ietvaros notiks vairākas lielas konferences, semināri, radošās darbnīcas, izstādes un modes skates.

Mūsdienās dizains veido tiltu starp radošo sektoru, izglītību, uzņēmējdarbību, valsts pārvaldi, tehnoloģijām un citām nozarēm. Gudri un jēgpilni lietojot kultūras un vides vērtībās balstītu dizainu, var stimulēt biznesu un ietekmēt inovāciju attīstību, kā arī uzlabot sociālos apstākļus un mūsu dzīves kvalitāti. Dizaina domāšana (design thinking) ir radoša darba metodika, kuras centrā ir rezultāta.

Radošās darbības nedēļas centrālie pasākumi būs "radi!2014" atklāšanas pasākums "Ideju vingrotava" 13. maijā un izglītības konference 14. maijā.

"Ideju vingrotava" Rīgas Tehniskās universitātes Radošo industriju centrā 13. maijā pulcēs radošo industriju profesionāļus un interesentus. Tās laikā dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem – kas ir dizaina domāšana un vai dizains ir Eiropas inovāciju virzītājs?; kā dizains ietekmē vides kvalitāti un dzīves kvalitāti?; vai savstarpējas partnerības ir jaunā attīstības perspektīva radošajās industrijās;? kādai jābūt radošo partnerību programmai 2014. – 2015. gadā?  Pasākumu atklās kultūras ministre Dace Melbārde, un tajā piedalīsies ne tikai Latvijas dizaina un radošo industriju pārstāvji, bet arī savā pieredzē dalīsies arī starptautiski atzīti eksperti – tostarp Kārdifas Metropolitēna universitātes galvenā pētniece dizaina un inovāciju jomā Anna Višera (Anna Whicher), Milānas Politehniskās augstskolas profesores Marcia Mortati (Marzia Mortati) un Beatriče Vilari (Beatrice Villari), grāmatas "Hello World: Where Design Meets Life" autore, dizaina žurnāliste un kritiķe Alise Rovsthorna (Alice Rawsthorn) u.c.

Izglītības konferencē "Nākotnes skola sākas šodien", kas 14. maijā notiks RISEBA Arhitektūras un mediju centrā "H2O 6", dalībnieki dalīsies idejās un pieredzē par to, kā veidot inovatīvu pieeju mācību procesā. Konferenci atklās izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete. Konferences praktiskajā daļā notiks darbnīcas. Izmantojot dizaina domāšanas metodes un sniedzot īsas tematiskās lekcijas, tiks meklētas idejas skolas vides uzlabošanai un radošuma attīstīšanai mācību procesā. Savā pieredzē dalīsies Lielbritānijas Karaliskās humanitāro zinātņu biedrības direktora vietniece izglītības darbā Dr. Luīze Bamfīlda (Louise Bamfield), Somijas Viherkalio pamatskolas direktors Mikko Lepanens (Mikko Leppänen), Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas docente Aija Freimane u.c.

Radošās darbības nedēļas laikā īpaša uzmanība tiks veltīta arī modes industrijai kā vienai no spilgtākajām dizaina nozares pārstāvēm. 16. maijā Latvijas Mākslas akadēmijā ar lekcijām uzstāsies Francijas apģērba dizaina, "Prêt-à-Porter" un modes radītāju federācijas prezidents Didjē Grambaks un vēsturnieks, žurnālists un konsultants, modes un luksusa preču speciālists Farids Šenuns. Savukārt 17. maijā, atzīmējot Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja 25. gadadienu, kā īpašs pārsteigums būs modes skate, demonstrējot muzeja kolekciju "Timeless", kas ir tapusi sadarbībā ar modes zīmolu "QooQoo". 

Atklāšanas pasākumā "Ideju vingrotava", izglītības konferencē "Nākotnes skola sākas šodien" un seminārā-meistarklasē "Dizaina domāšana iestāžu personāla attīstības stratēģijas izstrādei" tiks nodrošināta interneta tiešraide. Pilna pasākuma notikumu programma pieejama šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!