Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
05.10.2023

"Radio NABA" aicina piedalīties fotokonkursā "Valoda"

Komentē
0

Atzīmējot Latvijas Radio 6 – LU "Radio NABA" 21. dzimšanas dienu, ikviens topošais un esošais fotomākslinieks tiek aicināts reflektēt par radio un skaņu pasauli. Līdz 5. novembrim ir atvērta pieteikšanās fotokonkursam ar tēmu "Valoda". Žūrijas izvēlēti labākie darbi piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā, kā arī dosies ceļojošā fotoizstādē.

Radio "NABA" jau vairāk nekā divdesmit gadus piedāvā runāt un dzirdēt alternatīvi domājošā valodā. Paskatīties uz pasauli no intelektuāli perifērā skatu punkta. Rīkotāji skaidro: "Valoda ir sākums un beigas. Sākums sabiedrībai, komunikācijai, sapratnei un beigas jeb limits katra cilvēka pasaulei. Cilvēks nespēj saprast vairāk, kā to ļauj viņam zināmās valodas kopums un dziļums." Paverot radio piedāvātās robežas, "Radio NABA" organizētais fotokonkurss katru gadu aicina runāt par kādu no aktualizētajām tēmām foto valodā. 

"Radio NABA" arī šogad aicina ikvienu radoši izpausties par tematiku, kuras centrā atrodas radio un viss, kas ar to saistīts. Fotokonkurss izaicina topošo un esošo fotomākslinieku iztēli, radošumu un viņu fotoaparātu objektīvus. Konkursa tēmas "Valoda" interpretācija paver plašas iespējas. Konkursantus aicina darbos radoši paust redzējumu saskaņā ar savu oriģinālo vēstījumu un apspēlēt kādu sev aktuālu motīvu. Kas tajā būs redzams, paliek katra paša ziņā. Žūrija sola īpaši novērtēt speciāli šim fotokonkursam tapušus un iepriekš publiski neizstādītus darbus. 

Konkursā iespējams pieteikties līdz š. g. 5. novembrim (ieskaitot), iepazīstoties ar nolikumu un aizpildot elektronisko pieteikuma anketu. Konkurss paredzēts visām vecuma grupām, un tajā viens dalībnieks var iesniegt 1–2 fotogrāfijas. Visa informācija par konkursu pieejama mājaslapā. Fotogrāfijām ir jāpievieno apraksts, kā arī īpaša uzmanība jāpievērš fotogrāfiju tehniskajai kvalitātei – tām jābūt pietiekami lielā izšķirtspējā (minimālā izšķirtspēja 3000 x 2000 px, 150 dpi). Nepietiekamas izšķirtspējas attēli dalībai konkursā netiks reģistrēti. Konkursanti aicināti izmantot asuma dziļumus, eksperimentēt ar krāsainību, atrast jaunas kompozīcijas un skatu leņķus.

Žūrijas komisiju veido  foto un audiovizuālās mākslas pārstāvji – Anna Salmane, Arnis Balčus, Didzis Grodzs, Kristaps Kalns, Madars Štramdiers, Sabīne Moore un Toms Grīnbergs, kuri vērtēs darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai. Konkursa 21 labākais darbs tiks paziņots 13. novembrī. Labāko darbu autori tiks apbalvoti, un 21 fotogrāfija piedalīsies ceļojošajā fotoizstādē "21x21", kā arī piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio portālā "Lsm.lv". Trīs labāko fotogrāfiju autori iegūs papildu balvas. Fotoizstādes "21x21" ceļojums būs skatāms kultūras un izglītības vietās Rīgā, savukārt vasarā – festivālā "Laba Daba 2024".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!