Publicitātes attēls.
 
Notikums
21.08.2023

"Punctum" vāc ziedojumus grāmatai par Latvijas sieviešu piedzīvoto vardarbību

Komentē
0

Atklājot "Punctum festivālu" otrdien, 22. augustā, notiks "klusie lasījumi" – publiska, performatīva akcija "Pieskaries ēnai!", kas pievērsīs uzmanību vardarbības slēptajai dabai ģimenē un uzsāks ziedojumu vākšanas akciju topošajai grāmatai "Neviens tev neticēs". Šajā notikumā pie klāta galda sēdīsies grāmatas autores un veidotājas, taču skaļi netiks izteikts neviens vārds, tā vietā piedāvājot ikvienam interesentam un garāmgājējam izlasīt stāstus un dzeju taktilā veidā. Performance notiks laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja no plkst. 16.00 līdz 20.00. 

Performance ""Pieskaries ēnai!" un grāmata "Neviens tev neticēs" ir literatūras žurnāla "Punctum" un dokumentālās izstādes un digitālās platformas "Lietisko pierādījumu muzejs" sadarbības projekts. Tā mērķis ir veicināt publiskajā telpā atklātu sarunu par vardarbību ģimenē, lai iedrošinātu cietušos un veicinātu izmaiņas sabiedrības izpratnē un attieksmē pret šo slēpto problēmu, kas Latvijā skar katru trešo sievieti un noved pie letāla iznākuma biežāk nekā citur Eiropā.

Krājumā "Neviens tev neticēs" apkopoti Latvijas sieviešu personiskie stāsti no "Lietisko pierādījumu muzeja" kolekcijas un latviešu un britu literātu jaunradīta dzeja par vardarbību ģimenē. Grāmatas veidošanā ir iesaistīti trīsdesmit autori, tostarp Latvijā pazīstami dzejnieki, kā Lote Vilma Vītiņa, Madara Gruntmane, Ieva Viese-Vigula, Aivars Madris, Ligija Purinaša, Anna Belkovska, Roberts Vilsons un citi. Krājums "Neviens tev neticēs" būs pirmā vardarbības tēmai veltītā grāmata latviešu valodā ar tik daudzu autoru dalību.

Kā stāsta rīkotāji: "Katrs no mums ir pelnījis dzīvi bez vardarbības, ar cieņu un iejūtību citam pret citu. Aicinām ikvienu, kam tas rūp, atbalstīt grāmatas tapšanas pēdējo posmu."

Ziedot ir iespējams ar pārskaitījumu visu festivāla laiku līdz 31. augustam ar norādi "Ziedojums grāmatai "Neviens tev neticēs"":

Žurnāla "Punctum" atbalsta biedrība
Reģistrācijas numurs: 40008294650
Konta nr.: LV29HABA0551053270925

Grāmatas iznākšanu līdz šim ir atbalstījusi Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, taču vēl ir nepieciešams finansējums grāmatas pēdējā posma sagatavošanai – maketa pabeigšanai, drukai un projekta vadībai. Valsts finansējums līdz šim ir atteikts. Akcijas mērķis ir 6000 eiro.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!