Publicitātes foto.
 
Aktualitātes
17.11.2023

Protestā aicina aizstāvēt vecos mežus

Komentē
0

Reaģējot uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju par Klimata un enerģētikas ministrijas plāniem izcirst vecos mežus, iniciatīva "100 kailcirtes" aicina uz veco mežu aizstāvības protestu. Klusais protests "Par veco mežu aizsardzību" notiks 21. novembrī pulksten 13.00 pie Latvijas Republikas Ministru kabineta ēkas. 

Protesta mērķis ir atgādināt valdībai, ka vecie meži ir Latvijas dabas daudzveidības pamats, kas joprojām tiek iznīcināts. Laika posmā no 2017. līdz 2022. gadam ir izcirsti vairāk nekā 9000 hektāri aizsargājamu meža dzīvotņu jeb tieši tik liela teritorija, cik aizņem Juglas, Mežciema, Purvciema, Teikas, Dārzciema, Ķengaraga, Maskavas priekšpilsētas, Pļavnieku, Rumbulas un Škirotavas apkaimes kopā ņemtas.

Vienlaikus piketa mērķis ir vērst uzmanību uz Klimata un enerģētikas ministrijas aplamo apgalvojumu, ka vecu mežu izciršana, aizstājot tos ar jaunaudzēm, veicinās oglekļa piesaisti. Pētījumi pierāda, ka, veco mežu nocērtot, tajā piesaistītais ogleklis agri vai vēlu nonāk atpakaļ atmosfērā, turpinot veicināt klimata pārmaiņas, bet jaunais mežs to nespēs piesaistīt atpakaļ, kamēr vien pats nebūs kļuvis vecs. 

Protestu rīko iniciatīva "100 kailcirtes" un atbalsta Latvijas dabas organizācijas: Latvijas Dabas Fonds, Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Zaļā Brīvība, Pasaules Dabas Fonds un "Fridays for Future" Latvia.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!