Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
06.03.2024

"Pitraga Pietura" nominēta "Jaunā Eiropas Bauhaus" balvai

Komentē
0

"MADE arhitektu" veidotā "Pitraga Pietura" nominēta "Jaunā Eiropas Bauhaus" balvai starp 50 finālistiem, kas atlasīti no vairāk nekā 530 pieteikumiem no visas Eiropas. Ziemeļkurzemes piejūrā atrodamā kafejnīca nominēta kategorijā "Atgūt piederības sajūtu" ("Regaining a sense of belonging"). 

"Pitraga Pietura" ir kafejnīca, vietējās kopienas un ceļotāju satikšanās punkts, kas 2023. gadā izveidots Pitraga zivju kūpināšanas fabrikas caurlaides ēkā, saglabājot esošo estētiku un pievienojot laikmetīgus dizaina un funkcionalitātes elementus. Arhitektūras kvalitāte, ilgtspējīgi un apritīgas būvniecības risinājumi, kā arī pasūtītāju — triju ģimeņu komūnas — daudzdimensionālais dialogs ar apkārtnes iedzīvotājiem "Pitraga Pieturu" veido kā vienu no "Jaunā Eiropas Bauhausa" piemēriem tepat Latvijā. 

Kopā konkursā tiks pasniegtas 20 balvas, divas no tām noteiks skatītāju balsojums. Iniciatīvu iespējams atbalstīt, balsojot par projektu konkursa mājaslapā. Atdot balsi par kādu no finālistiem iespējams no 6. marta plkst. 13.00 līdz 20. marta plkst. 19.00.

Projekta autori ir "MADE arhitekti", kuri saņēmuši vairākas nacionālā līmeņa arhitektūras balvas tieši par sociāli iekļaujošu un ilgtspējīgu arhitektūru. Vairāki viņu darbi ir nominēti arī
Eiropas Savienības balvai mūsdienu arhitektūrā "Mies van der Rohe Award".

"Jaunais Eiropas Bauhaus" ir vides, ekonomikas un kultūras stratēģiskā iniciatīva, kas savieno dizainu, ilgtspēju, pieejamību un investīcijas, lai sasniegtu Eiropas zaļā kursa mērķus. 

Uzvarētāji tiks paziņoti apbalvošanas ceremonijā, kas notiks "Jaunais Eiropas Bauhaus" otrā festivāla laikā no 2024. gada 9. līdz 14. aprīlim Briselē.




Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!