Foto no "The Beatles" pēdējā koncerta
 
Aktualitātes
02.02.2019

Pīters Džeksons veido dokumentālo filmu par "The Beatles"

Komentē
0

Kinorežisors Pīters Džeksons, kurš pasaules slavu ieguvis ar "Gredzenu pavēlnieka" triloģiju, šobrīd strādā pie dokumentālās filmas par "The Beatles".

Filma, kas uz lielajiem ekrāniem varētu iznākt jau nākamajā gadā, balstās 1969. gadā uzņemtā un 55 stundas garā kinomateriālā, kas savulaik kļuva par pilnmetrāžas kinolentes "Let It Be" pamatu. Tajā dokumentēts albuma "Let It Be" ieraksta process, ko Džordžs Harisons biedru nesaskaņu dēļ vēlāk nodēvēja par grupas "visu laiku zemāko punktu", savukārt Džons Lenons – par "elli".

Filma izziņota līdz ar 50. gadadienu kopš grupas pēdējā un leģendārā koncerta uz ierakstu studijas "Apple Corps" jumta. Toreiz vien 40 minūšu ilgo uzstāšanos pārtrauca apkārtējo māju iedzīvotāju izsauktā policija.

Mazāk zināms ir fakts, ka 60. gados "The Beatles" vēlējušies iegādāties ekranizēšanas tiesības uz romānu triloģiju "Gredzenu pavēlnieks", ko vēlāk plašu atzinību guvušā kinociklā pārvērta tieši Pīters Džeksons. Toreiz Džons Lenons vēlējies atveidot Golumu, Pols Makārtnijs – Frodo, savukārt kā režisoru mūziķi bija iecerējuši uzrunāt Stenliju Kubriku. Diemžēl vai par laimi šī iecere nav īstenojusies, jo triloģijas autors Dž. R. R. Tolkīns atteicies grupai tiesības pārdot.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!