Kadrs no filmas
 
Aktualitātes
13.03.2024

Pirmizrādi piedzīvos filma par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku

Komentē
0

Kinoteātrī "Splendid Palace" 19. marta vakarā pirmizrādi piedzīvos režisoru Dāvida Ernštreita un Ineses Kļavas dokumentālā filma "Patrīcija". Filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Filma vēsta par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku un viņas ģimeni – tēvu, kurš no mazotnes gatavo meitu olimpiskajām spēlēm, brāļiem, kuri kļūst par viņas atbalstu, par dzīves  pārbaudījumiem, sporta aizkulisēm un jaunas sievietes gribasspēku.

Nākamās nedēļas laikā plānoti arī vairāki filmas īpašie seansi, kuros būs iespēja tikties ar Patrīciju Eiduku, viņas brāli Valtu Eiduku un filmas veidotājiem. Informācijai par seansiem interesanti aicināti sekot līdzi filmas feisbukā

Filma ir ilgtermiņa dokumentāls vērojums, un tās idejas autors ir režisors un žurnālists Dāvids Ernštreits. "Manuprāt, mūsu filma ir skaists apliecinājums vienkāršu un pamatīgu lietu spēkam. Tā nesniedz atbildi, kā sakārtot savu dzīvi vai kļūt veiksmīgam; drīzāk tā ir kā saruna ar senu draugu, kura prieki un bēdas tev ļauj uzelpot, ka neesi tāds vienīgais, un vienlaikus iedvesmo nepadoties. Mēs neviens neesam pasargāti no pēkšņiem, dažubrīd traģiskiem dzīves pavērsieniem, nevienam no mums nav garantēts spožs darba rezultāts, lai cik smagi mēs strādātu. Bet darbs, darīts ar mīlestību, arī ar cieņu pret cilvēkiem līdzās, maina mūs pašus," tā Dāvids Ernštreits.

Inese Kļava, kura par filmas "Patrīcija" montāžu bija nominēta "Lielajam Kristapam" kā labākā montāžas režisore, saka: "Patrīcija Eiduka ar savām darbaspējām un gribasspēku aizrauj un iedvesmo. Viņa vārda tiešā nozīmē ir "filmas varone", kas pārsteidz ar savu spēku un spītību un šarmē ar cilvēcisku vienkāršību."

Filmas režisori ir Dāvids Ernštreits un Inese Kļava, galvenais operators Normunds Pavlovskis, montāžas režisore Inese Kļava,  komponists Otto Auniņš, skaņu režisors Artis Lūsis, producenti Elīna Gediņa-Ducena un Gints Grūbe. 

"Sports šajā līmenī – tā ir koncentrēta cīņa ar sevi, ar laika apstākļiem, ar dzīves grūtībām un neveiksmēm. Biežs jautājums – veselība vai rezultāts? Bet ir otra puse – uzvaras un sasniegumi, kuri izdzēš visu treniņu darba smagumu! Vajag stipru raksturu, pacietību sekot stingram režīmam, spēju smagi strādāt un spēku piecelties pēc kritieniem, prasmi ticēt, paciest un gaidīt savu zvaigžņu stundu!" tā par lielo sportu pēc filmas noskatīšanās saka Latvijas izcilākā skrējēja Jeļena Prokopčuka.

Filma "Patrīcija" tika nominēta Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps 2023" kategorijās "Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma" un "Labākais montāžas režisors".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!