Aktualitātes
09.02.2017

Piešķirs jaunu pilsētvides procesu balvu "Rīgas Metrs"

Komentē
0

Februāra beigās tiks pasniegta jauna pilsētvides, pētniecības un tūrisma procesu balva "Rīgas Metrs", kurā izvēlēties savu favorītu starp dažādiem pērnajā gadā būtiskiem pilsētvides projektiem aicināti arī rīdzinieki un pilsētas viesi.

Kā stāsta balvas iedibinātāji, radošo pilsētvides stāstu un tūrisma risinājumu kompānija "Mantra", tā tiks piešķirta tiem, kas pilsētā atklāj un rada stāstus ar nozīmi, kā arī veicina motivāciju un produktīvu augsni jauniem projektiem. Stiprinot arī pašu laureātu cīņassparu, balvai tiek nominēti tie aizgājušā gada procesi, kuru mērķis bijis izteikti spilgti un atbildīgi savienot pilsētu ar pilsētnieku un atstāt nozīmīgu nospiedumu ar vienu mugurkaulu – mūsdienu Rīga, tās apskate, izpēte, attīstība, atdzīvināšana, kritika, svaigas izpausmes pagātnei, šodienai, rītdienai. Balvai netiek nominēti identiski procesi, kas iesākušies jau iepriekšējos gados, tomēr tekošajā gadā nav pacēluši savu latiņu vēl augstāk, lai ierakstītos starp jaunpienācējiem.

Īpaši izveidota, starpdisciplināra žūrijas komanda katra janvāra beigās atlasīs iepriekšējā gada sasniegumus un vienosies par septiņiem galvenajiem laureātiem ("Septiņreiz nomēri, lai top Metrs"), kā arī vairākām specbalvām ("Ofšors" jeb "Vislatvijas sasniegums", "Mūža ieguldījums", "Antibalva"). Visi laureāti netiks izziņoti līdz ceremonijai februāra beigās, kad simpātiju balvas pasniegt tiks aicinātas biedrība "Ascendum", fonds atvērtai sabiedrībai "DOTS" u.c. pilsoniskajai brīvībai un pilsētai svarīgas organizācijas.

Šīgada balvai nominētie projekti: aktīvistu grupa "Lielo Kapu draugi", Āgenskalns "Free Tour", Daugavgrīvas cietoksnis (Sandra Jakušonoka), dokumentālā izrāde "Robežas", festivāls "Komēta", grāmata "Rīgas arhitektūra un pilsētbūvniecība 17. gadsimta otrajā pusē", izrāde "Rīga. Urbānie mīti", izstāde "Mikrorajonu nākotnes", izstāde "Ubāna Pārdaugava", "kim?" laikmetīgās mākslas centrs, ekskursija "Labākās vietas, kur nomirt Rīgā", Lastādija, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, "Pilsētacilvēkiem.lv", raidījums "Arī Rīga" portālā "Tvnet", Reinholda Šmēlinga konference 2016, Rīgas Metro Atlants, Rīgas Motormuzejs, Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2016, Tuvā Pārdaugava, "Versija – latvieši: 1986. Latviešu etnogrāfiskā izstāde Rīgā", Zunda dārzs, Žaņa Lipkes memoriāls (Lolita Tomsone).

Šobrīd žūrijas locekļi ir arhitekts, Rīgas pilsētas arhitekta biroja projektu vadītājs Aleksandrs Feļtins, tūrisma industrijas pārstāvis Mārcis Kalniņš, pilsētvides aktīvists, "Free Riga" līdzdibinātājs Mārcis Rubenis, Jaunā teātra institūta direktore Gundega Laiviņa un pilsētvides stāstu risinājumu kompānijas "Mantra" radītājs un vadītājs Mārtiņš Eņģelis.

No 6. līdz 20. februārim notiek publisks balsojums interneta vidē par visiem sākotnēji atlasītajiem gada sasniegumiem. Savu favorītu ikvienam iespējams izvēlēties, izmantojot balsojuma formu.

Sekot "Rīgas Metra" aktivitātēm iespējams portālā "Facebook".

Radošo pilsētvides stāstu un tūrisma risinājumu kompānija "Mantra" organizē, rada un producē gan ar tūrismu, arhitektūru, pilsētvidi un mākslu, gan ar vēsturi saistītu saturu, seminārus, notikumus, tūres, tekstus un akcijas. "Mantra" rada stāstus ar nozīmi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!