Aktualitātes
07.09.2023

Par potenciālo Kultūras ministru nosaukts Gunārs Kūtris

Komentē
0

Pašlaik turpinās darbs pie jaunās valdības veidošanas un, kā saskaņā ar neoficiālu informāciju ziņo LTV, Kultūras ministriju savā pārziņā varētu pārņemt Zaļo un zemnieku savienība, ministra amatam virzot Saeimas deputātu un juristu Gunāru Kūtri.

Kūtris iepriekš darbojies partijā "No sirds Latvijai", no kuras ievēlēts 12. Saeimā, bet vēlāk pievienojies "Zaļajai un Zemnieku savienībai" un ticis ievēlēts 14. Saeimā. 

Kūtris ieguvis jurista izglītību Latvijas Valsts universitātē, pasniedzis krimināltiesiskās zinātnes, vēlāk strādājis Ģenerālprokuratūrā un Valsts ieņēmumu dienestā. 2000. gadu sākumā bijis tieslietu ministra vietnieks, bet vēlāk - valsts sekretārs. 10 gadus bijis Satversmes tiesas priekšsēdētājs un pērn, būdams Saeimas Juridiskās komisijas sastāvā, kritizēja Satversmes tiesas lēmumu uzdot valstij par pienākumu ar likumu nodrošināt ikvienas ģimenes juridisko aizsardzību, norādot, ka tiesa pārsniedz savu kompetenci un tas ir slēpts mēģinājums ieviest viendzimuma laulības.

"Zaļo un zemnieku savienība" nav publiski  komentējusi apsvērumus Kūtra virzīšanai un potenciālā ministra kompetenci, taču pirms vēlēsanām partijas programmā solīja veicināt "latviešu valodas, latviskās kultūras un tradīciju, mākslas un radošo nozaru attīstību", sekmēt "kultūrizglītības stiprināšanu un kultūras mantojuma saglabāšanu", kā arī veicināt "sabiedrības saliedētību". 

Lai gan galīgā vienošanās nav panākta, balsošana par nākamās valdības apstiprināšanu plānota 15. septembrī. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!