Aktualitātes
25.03.2024

"Padomju džinsi" iegūst skatītāju balvu Eiropas lielākajā seriālu festivālā

Komentē
0

Seriāls "Padomju džinsi" vairāk nekā 50 pasaules seriālu konkurencē ieguvis seriālu festivāla "Series Mania" skatītāju balvu, savukārt aktieris Kārlis Arnolds Avots saņēmis labākā aktiera balvu sekcijā "International Panorama". 

Latvija šāda mēroga pasākumā bija pārstāvēta pirmo reizi. Par iegūto apbalvojumu stāsta seriāla "Padomju džinsi" režisors Staņislavs Tokalovs: "Skatītāju balva mums bija ļoti negaidīta. Rīkotāji skaitīja balsis līdz pēdējam brīdim, jo seansi beidzās neilgi pirms apbalvošanas ceremonijas. Rezultātus viņi uzzināja, kad bija sācies sarkanais paklājs. Mums tas bija ļoti negaidīts pārsteigums. Balvu pasniedza festivāla direktore, savā runā uzsverot, ka seriāli ir domāti skatītājiem un skatītāju balva šajā festivālā ir vissvarīgākā. Man tas ir ļoti liels pagodinājums – iegūt pašu svarīgāko festivāla balvu."

Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma saka: "Daudzsēriju filmas "Padomju  džinsi"  panākumi patiesi ir unikāli – divas balvas Eiropā nozīmīgākajā seriālu festivālā, kas notiek Francijā, Lillē, ir apliecinājums Latvijas kino konkurētspējai ļoti prasīgajā tā saukto kvalitatīvo seriālu formātā. Jāuzsver, ka šis seriāls līdzās vēl trim citiem seriāliem ir tapis Nacionālā kino centra programmā ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Mēs, Nacionālais kino centrs,  esam ārkārtīgi lepni par "Padomju džinsu" fenomenālajiem panākumiem starptautiskā sacensībā "Series Mania", kurā piedalījās milzīgu globālo korporāciju producēti seriāli, un ceram, ka turpmāk Latvijas filmu nozares finansējums atļaus šīs nozīmīgās iestrādes turpināt. Jāpiebilst, ka Kārlis Arnolds Avots ir kļuvis par starptautiski visvairāk apbalvoto Latvijas mūsdienu aktieri – viņš savai Romas festivālā iegūtajai balvai par labāko aktierdarbu Viestura Kairiša filmā "Janvāris" (2022) tagad var pievienot arī labākā aktiera balvu no Francijas par darbu seriālā "Padomju džinsi"."

Seriāls "Padomju džinsi" ir traģikomisks stāsts par brīvdomātājiem un konformistiem, par attiecībām un izvēlēm, par robežu un pasaules atvēršanos. Un par biksēm, kas mainīja pasauli. Septiņdesmito gadu izskaņā – laikā, kad visā PSRS ir izvērsta pati sīvākā propaganda pret rietumu kultūru, – kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā kvēls rokmūzikas fans ir izveidojis veiksmīgu pagrīdes džinsu ražotni.

Seriāls ieguvis 12 nacionālās kinobalvas "Lielais Kristaps" nominācijas un 3 "Lielā Kristapa" balvas, izvēlēts Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā "Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024" un iekļuvis seriālu festivālā "Series Mania".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!