Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
05.03.2024

Notiks dzejas un akadēmiskās mūzikas vakari "Pilnas ausis kultūras"

Komentē
0

Kultūrtelpā "Tu jau zini Kur" katru otro nedēļu, sākot ar 13. martu, varēs iegūt "Pilnas ausis kultūras". Četros pasākumos sadarbosies un kopā uzstāsies Latvijā atzīti dzejnieki un profesionāli mūziķi. Dzejas un mūzikas savīšanās nepārtrauktā plūdumā apmeklētājus sola ievest dziļā kultūras baudījumā. 

Pirmajā vakarā "Dzeja, oboja, klavieres" 13. martā kopā uzstāsies dzejnieks Jānis Tomašs, obojiste Kira Maija Kirsanova un pianiste Sintija Šteinkopfa. Mūziķes, atskaņojot K. Debisī, A. Skrjabina, J.S. Baha un citu komponistu skaņdarbus, meklēs kopsaucējus ar Jāņa Tomaša dzeju, piedzīvojot jūtas un domas, kas raksturīgas jebkura cilvēka dzīvei. Jānis Tomašs ir dzejnieks un policists. Izdevis divus dzejoļu krājumus: "Melnie darba cimdi" (2016) un "Smagatlētika" (2019). Saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp Latvijas Literatūras gada balvu par labāko debiju. Kira Maija Kirsanova spēlē oboju gan akadēmiskās mūzikas vidē, gan citos radošos projektos, tostarp grupā "Zāle". Pašlaik studē obojas spēli Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Sintija Šteinkopfa – pianiste un koncertmeistare, pašlaik sadarbojas galvenokārt ar pūšaminstrumentālistiem, vokālistiem un diriģentiem. Sintijas mākslinieciskums un elegance tieši atspoguļosies viņas muzikālajās interpretācijās. 

Pasākumā "Dzeja un vokāls" 27. martā sadarbosies dzejniece Marija Luīze Meļķe un vokālistes Linda Pētersone un Kristīne Cīrule. Gaidāma akadēmiskās un džeza mūzikas saplūšana, ievijot tajā arī brīvās mūzikas elementus. Tiks atskaņota Evijas Skuķes, Edgara Cīruļa, Ērika Ešenvalda, Esbjorna Svensona, Kristīnes Cīrules un citu komponistu mūzika. Savukārt M.L.Meļķe lasīs "Gaudu dzejoļus" – tekstus par mīlestību, ilgām un citiem tematiem, par kuriem dzejnieki rakstījuši vienmēr. 

Vakarā "Dzeja un vijoles" 10. aprīlī performēs dzejniece Anna Belkovska un mūziķi Daniils Bulajevs un Andrejs Jegorovs. Starptautiskiem panākumiem bagātie mūziķi pārsteigs klausītājus ar visdažādāko žanru mūziku, kas sasauksies Annas Belkovskas dzeju. Autore lasīs darbus no topošā krājuma "Dāmu literatūra", kurā būs dzejoļi par sievietes attiecībām ar sevi, citām sievietēm, priekšgājējām gan dzīvē, gan literatūrā, kā arī par apsēstību romantiskās attiecībās un dzīvnieku vietu sievietes pasaulē. 

Savukārt ciklu noslēgs pasākums "Dzeja, čells, situminstrumenti" 24. aprīlī uzstāsies dzejnieks Kaspars Zalāns, čellists Kristaps Grīnbergs un sitaminstrumentālists Edvards Muzikants. Programmā apvienosies klasiskais un modernais, ugunīgais un meditatīvais. To papildinās K.Zalāna teksti no viņa topošā otrā krājuma "Rīga", kas veltīts Latvijas galvaspilsētai un autora pieredzēm dažādos tās apgabalos. 

Pasākumi notiek Tallinas ielas kvartāla "Tu jau zini Kur" telpās plkst. 19.00. Ieeja bez maksas. 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!