Mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais žurnāla "IR" vāks.
 
Aktualitātes
30.05.2022

Noskaidroti apbalvojuma "Kilograms kultūras 2022" pirmie finālisti

Komentē
0

Pirmdien, 30. maijā, paziņoti pirmie Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2022" finālisti. Skatītāji un klausītāji balsoja par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem darbiem desmit kategorijās (no tām divās jaunās – "Starts" un "Popkultūra"), finālam izvirzot vienu kultūras notikumu katrā kategorijā.

Kategorijā "Mūzika" finālam izvirzīta Jāņa Kalniņa opera "Hamlets" Latvijas Nacionālajā operā un baletā, muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš, režisore Kristīna Vuss.

Kategorijā "Kino" nominēta animācijas filma "Čuči, čuči", režisore Māra Liniņa, studija "Atom Art".

Kategorijā "Teātris" visvairāk balsu saņēmusi izrāde "Rotkho", Dailes teātris, režisors Lukašs Tvarkovskis.

Kategorijā "Vizuālā māksla" izvirzīta Andas Munkevicas personālizstāde "Pārmijas", Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, kuratores Iliana Veinberga un Inese Baranovska.

Kategorijā "Literatūra" finālā piedalīsies Osvalda Zebra romāns "Mežakaija", izdevniecība "Dienas Grāmata".

Kategorijā "Popkultūra" par "Kilogramu kultūras" sacentīsies dziesma un videoklips "Resistance" Ukrainas atbalstam, Katrīna Gupalo un mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas, radošā aģentūra "Ai Production".

Kategorijā "Starts" tālāk virzās dziedātāja Paula Saija par koncertprogrammu "Pauls un Paula – jauns vārds" un 3. vietu konkursā "Riga Jazz Stage 2022".

Kategorijā "Mantojums" finālā startēs Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams", Liepājas valstspilsētas pašvaldība, projekta vadītāja, arhitekte Liesma Markova.

Kategorijā "Pārsteigums" visvairāk balsu ieguvis plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurnāla "IR" vāka un pretī Krievijas vēstniecībai, mākslinieks Krišs Salmanis, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs.

Kategorijā "Notikums" balsojumā uzvarējis koncerts "Ukrainas brīvībai" 25. februārī pie Kongresu nama, Ralfa Eilanda iniciatīva, organizatori – Rīgas dome un Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Pavasara balsojumam bija izvirzīti darbi, kas Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un LSM žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši no 2022. gada janvāra līdz 30. aprīlim un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu "Kilograms kultūras".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!