Aktualitātes
05.06.2020

Nacionālais teātris piedāvā divas jaunas tiešsaistes izrādes

Komentē
0

4. jūnijā Nacionālā teātra eksperimentālajā teātra platformā "Baltais kubs" pirmizrādi piedzīvoja Valtera Sīļa, Artūra Dīča un Artūra Krūzkopa kopdarbs "Mīlestība pandēmijas laikā", savukārt 11. jūnijā "Baltajā kubā" notiks trešā pirmizrāde – režisores Ināras Sluckas stāstu cikla "X paaudze" 2. epizode ar Līgu Zeļģi galvenajā lomā.

Artūra Dīča monologs vēsta par cilvēku savstarpējām attiecībām pandēmijas laikā. "Jo detalizētāk tiek izstrādātas instrukcijas attālinātam darbam un distancētai komunikācijai, jo lielāka ticamības pakāpe, ka aizturētas jūtas un emocijas izlauzīsies tiešsaistē – kā tas notiek arī aktiera un dramaturga Artūra Dīča monologā, kas veltīts kolēģim no kaimiņu teātra Arturam Krūzkopam. Darbs "no mājām" kādu vīrieti ātri vien padara par nervozu emociju kamolu, un notiek erotiska rakstura īssavienojums ne tikai viņa fantāzijā," vēsta izrādes anotācija.

Šobrīd izrādi var noskatīties arhīvā.

Savukārt e-teātra izrāžu cikls "X paaudze" veidots pēc Duglasa Koplenda romāna motīviem: "Trīs trīsdesmitgadnieki nolemj uzspļaut tai dzīvei, kāda tā ir, un izkāpt no vājprātā joņojošā konvencionālās dzīves vilciena. Amerika ir pietiekami liela, lai būtu iespējams izdzīvot bez steigas un stāstot stāstus... "X paaudzes" pirmajā epizodē skatītāji sekoja līdzi Kaspara Zvīguļa varoņa Endrjū stāstam, bet otrajā – iepazīsies ar Līgas Zeļģes Klēru un viņas dīvaino ģimeni."

Pēc pirmizrādes 11. maijā notiks "Zoom" tikšanās ar radošo komandu: Ināru Slucku, Līgu Zeļģi, Mārtiņu Dāboliņu un Jāni Vimbu.

"Baltajā kubā" jūnijā plānots vēl viens Valtera Sīļa darbs – Vizmas Belševicas "Baltā sieva", ko tēlos Madara Botmane, un pēdējā Ināras Sluckas veidotā "X paaudzes" epizode ar Kasparu Zvīguli galvenajā lomā.

"Baltā kuba" stāsti tiešsaistē notiek ceturtdienās 19:00.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!