Aktualitātes
08.03.2022

Nacionālā koncertzāle atradīsies Kongresu namā, lemj valdība

Komentē
0

Šodien, 8. martā, valdība lēma atbalstīt Kultūras ministrijas priekšlikumu Nacionālo akustisko koncertzāli ierīkot Rīgas Kongresu namā.

Rīgas kongresu nams bija viena no Latvijas Arhitektu savienības izraudzītajām vietām Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnei Rīgas centrā. Savos secinājumos arhitekti norādījuši uz Rīgas Kongresu nama atrašanās vietas sniegtajām priekšrocībām – labiekārtotu apkārtni un parka teritoriju, ērtu pieejamību gan kājāmgājējiem, gan sabiedriskajam transportam un jau gatavu pazemes autostāvvietu.

Atbilstoši arhitektu veiktajiem aprēķiniem Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta īstenošana Rīgas Kongresu namā varētu ilgt 6 līdz 7 gadus un provizoriski izmaksāt aptuveni 61,3 miljonus eiro.

Nacionālās koncertzāles vajadzībām varētu būt nepieciešama Rīgas kongresu nama paplašināšana. Kā norāda Kultūras ministrija, SIA "NAMS" veiktā izpēte rāda, ka paplašināšana ir iespējama un tās rezultātā koncertzāles platība veidotu aptuveni 128,8% no kopējās tās telpu programmā paredzētās platības (kopējā Nacionālajai akustiskajai koncertzālei paredzētā platība – 15 000 m2, Rīgas Kongresu nama paplašināšanas rezultātā iegūstamā – 18 718 m2).

KM sadarbībā ar Rīgas pašvaldību līdz š.g. 1. maijam būs jāvienojas par nacionālās akustiskās koncertzāles projekta īstenošanas modeli Rīgas Kongresu namā un jāiesniedz valdībā informatīvais ziņojums par turpmāko rīcību.

Jau ziņots, ka pērn Latvijas Arhitektu savienība pēc Kultūras ministrijas aicinājuma analizēja 36 iespējamās koncertzāles lokācijas Rīgā. Pēdējā posmā padziļināti tika skatītas sešas vietas – AB dambis, Andrejostas iela 17, Elizabetes iela 2 kopā ar Kronvalda bulvāri 6, Uzvaras parka teritorija starp Raņķa dambi, Slokas ielu un Aleksandra Grīna bulvāri, Rūpniecības preču tirgus teritorija starp Gaiziņa ielu, Prāgas ielu un Turgeņeva ielu un Rīgas Kongresu nams, kas izskatīšanai tika pievienots pēc Rīgas domes aicinājuma.

2021. gada vasarā kļuva zināms, ka LAS izvirzījusi trīs lokācijas kā piemērotākās koncertzāles būvniecībai – Andrejsalu, Rīgas Kongresu namu un Rūpniecības preču tirgus teritoriju.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!