Rasa
pirms 3 gadiem
Zīmīgs, arī simbolisks G. Birkerta žests - aile/rāmis ar skatu uz Pēterbaznīcu. Aizmūrēt pēdējo lūku uz Pēterbaznīcu, Vecpilsētu... tāda ir vēsturisko ēku iebūvēšana jaunceltnēs, kas neatbilst Vecrīgas garam, ne mērogam - maksimāli apgūst, cik augšā, tik zem zemes pāļu un dzelzbetona konstrukcijās. Nav saprotama attieksme pret Vecrīgas kultūrslāni, ģeoloģiju. Doma baznīca, kuras pamatus iespējam ietekmēja gruntūdeņu izmaiņas pēc Triangula bastiona būvniecības vai Pēterbaznīca pēc apbūves pa perimetru - viesnīcas, izstāžu zāle Rātslaukuma pazemē un pēdējais brīvais posms uz Daugavu ar Nākotnes namu. Kas notiek ar Pēterbaznīcas koka pāļu pamatiem zem torņa metāla kontrukcijas svara un vai tas neatgādina izlieta ūdens smelšanu vai dzīšanos pakaļ savai ēnai.

Rasa
pirms 3 gadiem
Gribas cerēt, ka situācija ar Pēterbaznīcu tiks skatīta kontekstā ar pārmaiņām un procesiem Vecrīgā, īpaši pēdējos gados, jaunu ēku būvniecību Pēterbaznīcas tiešā tuvumā un jaunbūvju īpatsvaru kopumā. Tiks vērtēta būvniecības ietekme uz gruntsūdeņiem un sekojoši uz vēsturisko ēku pamatiem Vecrīgā.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!