Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
06.02.2024

Latvijas Kultūras akadēmija uzsāk sadarbību ar biedrību "Ascendum"

Komentē
0

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) uzsāk sadarbību ar biedrību "Ascendum", lai kopīgi īstenotu sadarbības projektus un atbalstītu LKA studējošo kompetenču pilnveidošanu, piedāvājot prakses iespējas. Ar biedrības atbalstu studējošajiem no 2023. gada rudens LKA bibliotēkā ir pieejamas audiodušas ar latviešu literātu darbu lasījumiem. LKA un biedrība "Ascendum" 2024. gada pavasarī ir iecerējusi studiju procesa laikā organizēt aktivitāšu ciklu diskusiju un raidierakstu formātā, pievēršoties tādām tēmām kā laikmetīgā kultūra, publiskā un privātā finansējuma piesaiste, kā arī kopienu kultūras attīstības iespējas.

Piedāvājot studējošajiem iespēju iepazīt darba specifiku NVO sektorā, biedrība "Ascendum" LKA studējošos aicina pieteikties prakses vietām – biedrības vadītājas asistents un projektu asistents. Pēc prakses tiks piedāvāta iespēja turpināt strādāt par organizācijas darbinieku.

Vadītājas asistenta prakses vietā gaidīti kultūras menedžmenta studenti un arī citu programmu un apakšprogrammu studenti, kuri vēlas gūt padziļinātu priekšstatu par administratīvo darbu NVO. Prakses laikā veicami tādi pienākumi kā asistēt biedrības vadītājai ikdienas darbā, gatavot iekšējās atskaites, veidot/optimizēt iekšējo atskaišu sistēmu. Biedrība praktikantam piedāvās padziļinātu ieskatu par nevalstiskā sektora darbību un dokumentu apriti, iemaņas darbā ar tāmēm, rēķiniem un pavadzīmēm, priekšstatu par horizontālu vadības stilu, kā arī ieskatu projektu vadības procesos kultūras NVO un kontaktus kultūras un nevalstiskajā sektorā.

Savukārt, lai pretendētu uz projektu asistenta prakses vietu, nepieciešama attīstīta loģiskā domāšana, spēja patstāvīgi meklēt informāciju, labas komunikācijas spējas, vēlme un spēja izrādīt iniciatīvu, pieredze un zināšanas par "Facebook", "Instagram", "TikTok" izmantošanu komunikācijas mērķu sasniegšanai, kā arī interese par komunikāciju dažādām mērķauditorijām un radošo risinājumu izstrādi. Projekta asistentam tiks uzticēti tādi pienākumi kā asistēšana biedrības projektu vadītājam ikdienas darbā, darbs pie Latvijas līmeņa informatīvas kampaņas (plašsaziņas mediji, vides reklāma, interneta vide) un/vai projekta par kultūras rīku izmantošanu Rīgas apkaimēs, darbs ar biedrības tīmekļa vietni, vēstkopu izsūtīšanu, sociālajiem tīkliem un citām platformām, kā arī informācijas apkopošana, komunicēšana ar iesaistītajām pusēm.

LKA un biedrība "Ascendum" jau ir sadarbojusies dažādos projektos, piemēram, otro gadu pēc kārtas LKA sadarbībā ar "Satori" rīko Pētera Laķa vārdā nosaukto eseju konkursu augstskolu bakalaura un maģistra programmu studentiem. Konkurss pirmo reizi notika 2022. gadā, godinot LKA dibinātāju, filozofu Pēteri Laķi.

Biedrība "Ascendum" ir sabiedriska organizācija, kas nodarbojas ar iekļaujošas, pilsoniski līdzdalīgas sabiedrības veicināšanu, kā pamata metodi izmantojot kultūru. Biedrībai ir sabiedriskā labuma statuss kultūras, labdarības un pilsoniskās sabiedrības jomās. Biedrība "Ascendum" vieno idejas un cilvēkus, kas veido empātisku, izglītotu un pilsoniski aktīvu sabiedrību.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!