Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
19.09.2023

Latvijā radīta emociju regulēšanas lietotne iegūst "Red Dot" dizaina balvu

Komentē
0

Trīs augstskolu kopradītā emociju regulēšanas lietotne "Emori" ieguvusi prestižo "Red Dot Design Award" kategorijā "Zīmoli un komunikācijas dizains" 2023.

Latvijā radītā "Emori" emociju regulēšanas lietotne ir trīs augstskolu – Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Stradiņa universitātes un Ventspils Augstskolas – kopdarba rezultāts, kurā iesaistīti bakalaura, maģistra un doktorantūras studiju programmās studējošie un viņu pasniedzēji. Saņemtā "Red Dot" dizaina balva ir nozīmīgs sasniegums starpdisciplinārajā augstskolu sadarbībā, kļūstot par pirmo augstskolu sadarbības projektu Latvijā, kas saņēmis šāda līmeņa dizaina balvu.

"Emori" ir mobilās pašpalīdzības lietotnes prototips psihiskās veselības uzlabošanai. Lietotnes mērķis ir palīdzēt attīstīt cilvēka emociju atpazīšanas un regulācijas prasmes. Vienlaicīgi lietotne ir pētniecības platforma, kas ļauj iegūt un analizēt datus par Latvijas iedzīvotāju emociju regulācijas prasmēm. 

"Lietotne papildināta ar ilustrācijām, tā ir interaktīva un intuitīva, piemērota plašai potenciālo lietotāju auditorijai. Satura izveidē iesaistīti veselības aprūpes speciālisti, dizaineri, un katras lietotnes iterācijas izstrādē iekļauta mērķauditorija. "Emori" saturs ir klīniski aprobēts un empīriski pamatots," uzsver izstrādātāji.

"Red Dot Design Award" ir viens no lielākajiem dizaina konkursiem pasaulē, kurā ik gadu tiek saņemti aptuveni 20 tūkstoši pieteikumu. Konkurss notiek kopš 1955. gada un to organizē Ziemeļreinas-Vestfālenes Dizaina centrs Esenē, viena no vecākajām un slavenākajām dizaina institūcijām Eiropā. Apbalvojums tiek pasniegts tādās kategorijās kā "Produktu dizains", "Komunikācijas dizains" un "Dizaina koncepcija". Konkursa žūriju veido starptautiska neatkarīgo dizaineru un dizaina profesoru sastāvs. 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!