Foto: Valters Poļakovs.
 
Aktualitātes
18.07.2022

Kādreizējā katlumājā Valmierā atvērs laikmetīgās mākslas telpu

Komentē
0

Valmieras 739. dzimšanas dienas laikā no 22. līdz 24. jūlijam bijušās Valmieras katlumājas ēkā atvērsies laikmetīgās mākslas telpa "Kurtuve". Svētku laikā tur būs skatāma Valtera Poļakova izstāde par cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem "Piedzimis piederīgs?" un divas dokumentālās filmas.

Pirmā izstāde laikmetīgās mākslas telpā jau ir notikusi, taču ne ēkā, bet uz 45 metrus augstā skursteņa fasādes, kur bija skatāmi Valmieras novada iedzīvotāju lielizmēra fotoportreti. Šī būs pirmā reize, kad "Kurtuve" būs atvērta plašākai publikai.

"Kurtuvi" atklās fotogrāfa Valtera Poļakova un idejas autora Pētera Martukāna izstāde par cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. Fotostāstus tajā papildina portretu varoņu atziņas par dzīvi un vērtībām. "Izstāde aktualizē pārliecību, ka cilvēki ir līdzīgi, kaut arī izdzīvo ļoti atšķirīgas pieredzes. Raugoties šajās fotogrāfijās un stāstos, ikviens tiek aicināts izaicināt ierasto veselā, "normālā" cilvēka jēdzienu," stāsta izstādes veidotāji.

Izstādes atklāšana un satikšanās ar tās veidotājiem un dalībniekiem norisināsies 23. jūlijā plkst. 14.00. Izstāde tapusi projekta "Bērni nepiedzimst ar aizspriedumiem" laikā, kas Latvijā īstenots sadarbībā ar "Glada Hudik" teātra apvienību, Zviedrijas vēstniecību un Zviedrijas institūta finansiālu atbalstu.

23. un 24. jūlija vakaros "Kurtuvē" būs skatāms dokumentālais kino. 23. jūlijā plkst. 21.00 un 24. jūlijā plkst. 16.00 tiks rādīta latviešu dokumentālā filma "Hekabes jautājums", kurā režisori Pēteris Krilovs un Iveta Budreviča aicina ielūkoties mūziķa Rolanda Ūdra un viņa sievas Ilonas Balodes stāstā par cerībām uz atveseļošanos.

Savukārt 23. jūlijā plkst. 23.00 un 24. jūlijā plkst. 18.00 "Kurtuvē" varēs noskatīties dokumentālo filmu "Sejas, ciemi" (Visages Villages). Tā ir iespēja doties līdzi māksliniecei, režisorei Anjēzei Vardā un fotogrāfam ŽR jeb Žanam Renē uz Francijas laukiem, kur viņi iemūžina sastaptos cilvēkus un stāstus fotogrāfijās, ar sirdssiltu skatu meklējot neparasto ikdienišķajā, skaisto – pelēkajā, indivīdu – masā.

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!