Foto pa labi: pirmās epizodes viešņa Sandra Feldmane.
 
Aktualitātes
11.08.2023

Kā iedzīvināt kultūras notikumus Rīgas apkaimēs? "Ascendum" sāk jaunu raidierakstu

Komentē
0

Nav noslēpums, ka kultūra Rīgā pakļauta centrtiecei un pilsētas apkaimēs pieejamais mākslas notikumu piedāvājums krietni atšķiras no tā, kas sasniedzams centra iemītniekiem. Lai veicinātu kultūras pieejamību Rīgas apkaimēs biedrība "Ascendum" uzsāk raidierakstu “Kultūristi un apkaimisti”, kurā aicina uz sarunu kultūras profesionāļus un Rīgas apkaimju biedrību pārstāvjus.

Raidieraksts ir turpinājums biedrības “Ascendum” no 2020. gada rīkotajiem Rīgas apkaimju biedrību un kultūras profesionāļu kopforumiem, kuros kultūras profesionāļi un Rīgas apkaimju biedrības tiekas, lai meklētu jaunus skatījumus, mērķauditorijas un sadarbības iespējas.

Raidieraksta 5 epizošu cikls no 10. augusta tiks publicēts katru ceturtdienu, un tajā raidījuma vadītāji, "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Antonija Skopa un projektu vadītājs Žulijens Nuhums Kulibali, tiekas ar dažādiem kultūras profesionāļiem un Rīgas apkaimju biedrību darbiniekiem, lai apspriestu mākslas nozīmi kopienas veidošanā, Rīgas apkaimju iedzīvotāju specifiku, kopīgi realizētos projektus un problēmpunktus, kas traucē ikvienai apkaimei realizēt saviem iedzīvotājiem piemērotākos kultūras notikumus.

Pirmajā epizodē ar savu pieredzi dalās Sandra Feldmane, Rīgas Apkaimju alianses un Čiekurkalna attīstības biedrības valdes locekle, kas atzīst, ka apkaimju biedrības visbiežāk sāk ar ļoti praktiskām vajadzībām un tikai tad pievēršas kultūrai kā kopienas stiprināšanas rīkam. Neraugoties uz to, tieši ar viņas palīdzīgo roku Čiekurkalnā tapusi vieta, kur apkaimei sanākt kopā, turklāt procesā iesaistīta ne tikai pašvaldība, bet arī iedzīvotāji un vietējie uzņēmēji.

Tālākajās epizodēs gaidāmas sarunas ar teātra veidotājiem Kristu Burāni un Jāni Balodi, kas ir pieredzējuši kopienu mākslas praktiķi; tiksimies ar fonda "Initium" vadītāju Ievu Niedri un Julgas attīstības biedrības vadītāju Ilzi Neimani, kas kopīgi centušās veidot savu iniciatīvu; apspriedīsim kultūras notikumu ilgtspēju un iedzīvotāju “pieradināšanu” pie kultūras ar radošo producenti Kitiju Vasiļjevu.

Raidieraksts atrodams "Podbean", "Spotify" un citās lielākajās straumēšanas platformās.

Raidieraksta tapšanu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!