Aktualitātes
30.01.2023

Jaunā projektā mākslinieki rezidēs Latvijas skolās

Komentē
0

Šīgada pavasarī Strenču pamatskolā sāksies projekts "Mākslinieks ir klātesošs. Mākslinieku rezidences skolās", kura laikā skolā viesosies mākslinieki Artūrs Punte un Maksims Šenteļevs, lai palīdzētu jauniešiem iepazīt laikmetīgo mākslu. Plānots, ka vasarā visi projektā iesaistītie skolēni satiksies piecu dienu nometnē Valmierā. 

Mākslas rezidences skolās ir Latvijā jauna prakse. Tās ietvaros septiņi Latvijas mākslinieki 1–3 mēnešus pavadīs dažādās Latvijas skolās, kopumā sešās.

Projektā piedalās mākslinieki Kristīne Brīniņa, Vika Eksta, Gundega Evelone, Anda Lāce, Eva Vēvere, Artūrs Punte un Maksims Šenteļevs. Lai veicinātu izpratni par laikmetīgo mākslu, dalībnieki attīstīs izpētē un savstarpējā sadarbībā balstītas idejas, kas rezultēsies kolektīvos laikmetīgās mākslas darbos. Tie būs apskatāmi starptautiskajā laikmetīgās mākslas festivālā "Survival Kit 14".

Pagājušā gada novembrī Latvijas mākslinieki kopā ar mākslinieku kolektīvu "Tenthaus" no Oslo (Norvēģija) piedalījās mentoringa programmā, gūstot pieredzi un praktiskus ieteikumus, kā strādāt ar skolēniem un pedagogiem ilgtermiņā. Apgūtais tiks apkopots, veidojot saturu laikmetīgās mākslas iepazīšanai un integrēšanai mācību stundās, programmā piedaloties arī pedagogiem.

Mākslas darbu tēmas, to sociālā problemātika tiks izvēlēta kopā ar bērniem un jauniešiem un sasaistīta ar skolas, vietas vēsturi, novadpētniecību. Projekta laikā ir ieplānots gan lekciju cikls laikmetīgās mākslas iepazīšanai pedagogiem, gan tiks izdots praktisks ceļvedis skolotājiem, kā laikmetīgo mākslu un neformālās izglītības metodes izmantot skolu programmās.

Rezidenču programmas mērķis ir padarīt to par dzīvotspējīgu formātu arī nākotnē, šāda veida rezidences Latvijā veidojot katru gadu, aicinot gan māksliniekus pieteikt savu kandidatūru, gan skolas pieteikties šo iespēju izmantot.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!