Grāmatas atvērums.
 
Aktualitātes
05.02.2024

Iznāks Arņa Balčus grāmata "Scēna" par jauniešu subkultūru

Komentē
0

Ar īpašu mūzikas un mākslas programmu klubā "Depo" 14. februārī tiks atklāta Arņa Balčus grāmata "Scēna", kas pievēršas jauniešu alternatīvajai subkultūrai.

"Par scēnu sauc jauniešu kopienu, kas izveidojusies ap jaunu alternatīvās mūzikas grupu kā "Nikotīņi", "Pauls Raimonds", "ŠŅK" koncertiem Rīgas klubos "Depo" un "Republika", reizēm arī "Lastādijā" un Ādmiņu ielā 4. Scēna nav tikai mūzika, tā ir kā platforma socializācijai, radošām aktivitātēm, daži to sauc pat par savām mājām," norāda izdevēji. Grāmatas kodolu veido teju divsimt Balčus fotogrāfijas, kas uzņemtas vairāku gadu garumā, kā arī pašu grāmatas varoņu zīmējumi, kopā veidojot krāšņu, spilgtu, neparastu, taču arī tiešu un raupju uzstādījumu par šodienas jauniešiem, kuriem ir grūtības iekļauties sabiedrībā.

"Vājprātīgie militārie konflikti, neizbēgamās klimata izmaiņas, nežēlīgais kapitālisms ir mūsu mantojums jaunajai paaudzei. Vieni ātri kļūst par paklausīgiem sistēmas vergiem, bet citi krīt izmisumā un dažādos veidos projicē bezcerības un nolemtības sajūtu. Vai viņi var izmainīt pasauli vai arī ir jau par vēlu? Šī grāmata ir par jaunajiem cilvēkiem, kurus sistēma vēl nav paspējusi salauzt," saka grāmatas autors Arnis Balčus.

Pērn "ISSP Galerijā" bija skatāma Balčus izstāde "Scēna", kuru vairums "Foto Kvartāla" aptaujāto ekspertu atzīmēja kā galveno gada notikumu Latvijas fotogāfijā. Šis projekts ir ne tikai unikāla Latvijas kultūras fenomena liecība, bet arī sociālās iekļaušanas paraugs un precedents fotogrāfijas medija plašajām robežām.

14. februārī klubā "Depo" no plkst. 19.30 spēlēs alternatīvās mūzikas grupas "DziļiVienalga" un "Defekts", dzeju lasīts Scēnas jaunieši, ar performanci uzstāsies viens no grāmatas varoņiem un līdzautoriem Metalurga jeb Kristiāns. 

Grāmata ir 240 lpp. bieza cietos vegānās ādas vākos, kā arī 8 lpp. pielikumu ar attēlu parakstiem, izdota vien 400 eksemplāros. Dizanu veidojis Aleksejs Muraško, grāmatu izdevusi biedrība "Kultkom".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!