Aktualitātes
04.08.2021

"Homo Novus" meklē jauniešus izrādei par videi draudzīgu ēšanu

Komentē
0

Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" radošo ēdienu gatavošanas meistarklasēm meklē 15 - 25 gadus vecus jauniešus, lai kopā ar mākslinieku apvienību "Edible Alchemy" (Berlīne) un veģetāro meistarklašu vadītāju Ditu Lasi veidotu performanci "Dzīres". Nodarbības, kurās būs iespēja iemācīties fermentēt, sālīt, un cept, norisināsies no 23. līdz 27. augustam Sporta pils dārzos (Krišjāņa Barona iela 75, Rīga).

Piecu dienu meistarklašu mērķis ir pārrunāt to, kā un kur iepērkam ēdienu, kā izlietojam to un cik daudz no tā izmetam atkritumos. Praktiskās nodarbībās un ekspedīcijās kopā ar fermentēšanas māksliniekiem "Edible Alchemy", veģetāro meistarklašu vadītāju Ditu Lasi, gastranomisko performanču rīkotāju Gundegu Skudriņu, beziepakojuma veikala "Burka" vadītāju Mariju Sološenko un vides aktīvistiem jaunieši apgūs dažādas ēdienu, dzērienu pagatavošanas receptes, dekorēšanu un ikdienas paradumus, kas ir videi draudzīgi un ieviešami ikdienā.

"Rīgas centra zaļajā oāzē tiksies jaunieši, lai kopā ar mūsdienu pārtikas alķīmiķiem ierastus pārtikas atkritumus pārvērstu par vērtīgu maltīti. Virtuves zeltu ikviens interesents varēs nogaršot 8. septembrī, kad tiks rīkotas "Dzīres" Sporta pils dārzos, kā daļa no jaunā teātra festivāla "Homo Novus" programmas. Tas būs jauniešu pašu režisēts notikums, kurā nobaudīt dzērienus un uzkodas, ko citkārt izmestu atkritumos. Tas būs garšas ceļojums baktēriju, raugu un fermentēšanas pasaulē, lai mazinātu pārtikas atkritumus un vairotu labo mikrobu vārdu," stāsta izrādes producente Eva Johansone.

Meistarklases norisināsies no 23. - 27. augustam, bet jauniešu rīkotā performance "Dzīres" norisināsies 8. septembrī, Rīgas Sporta pils dārzos plkst. 19.00 - 21.00. Apmeklētāji varēs pievienoties "Dzīrēm". Dalība meistarklasēs ir iespējama tikai ar Covid-19 sertifikātu par pabeigto vakcināciju vai Covid-19 izslimošanas faktu.

Lai piedalītos, jauniešiem līdz 18. augusta plkst. 12.00 jāaizpilda tiešsaistes anketa.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!