Skati no izrādes "Intervija ar Frānsisu Bēkonu"
 
Aktualitātes
19.02.2020

"Hanzas peronā" notiks jauns laikmetīgo izrāžu cikls

Komentē
0

22. martā ar pirmo epizodi Latvijas kultūrtelpā sevi pieteiks jauna formāta laikmetīgu izrāžu sērija "Pārmija".

Reizi mēnesī, svētdienās, kultūras un mākslas telpā "Hanzas perons" būs skatāmi divi augstvērtīgi Latvijā un ārvalstīs tapuši skatuves mākslas darbi teātra, mūzikas, mākslas vai dejas žanrā. "Tās būs izrādes vai performances, kas līdz šim rādītas vien pāris reižu šauram skatītāju lokam un guvušas skatītāju un kritiķu atzinību," raksta pasākuma rīkotāji.

"Pārmijas" pirmajā epizodē 22. martā būs skatāma Lauras Dišleres un Madaras Dišleres audiovizuālā kustību izrāde "Intervija ar Frānsisu Bēkonu", kurai horeogrāfiju veidojušas Liene Grava (laikmetīgā deja) un Simona Orinska (butō), bet mūziku radījis Mārcis Auziņš. Savukārt "Pārmijas" programmas partneris – Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" – piedāvās igauņu pazīstamākā horeogrāfa Marta Kangro dejas izrādi "Pirmspagātne" ("Past Perfect"). Abas izrādes varēs redzēt divas reizes.

Nākamās "Pārmijas" epizodes piedāvās tikšanos ar neatkarīgo teātra trupu "Kvadrifrons", pianistu Reini Zariņu, horeogrāfiem Krišjāni Santu un Ēriku Ēriksonu un citiem māksliniekiem. Pasākumu cikla sadarbības partneris šogad būs Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus", kas svin 25 gadu dzimšanas dienu, un tam par godu "Pārmija" programmu papildinās ar vairākiem starptautiski novērtētiem darbiem.

Pirmās festivāla epizodes plānotas martā, aprīlī un maijā, pēc tam "Pārmija" ar jaunām epizodēm atgriezīsies rudenī, piedāvājot vairākas pirmizrādes.

Jaunais kultūras notikums būs arī vieta, kur skatītājam satikties ar mākslinieku – epizodes papildinās sarunas ar izrāžu radošo komandu pārstāvjiem. Ar laiku paredzēts piedāvāt jaundarbus, īpašu programmu bērniem, ir plānotas arī izrādes ārpus Rīgas.

Biļetes uz "Pārmijas" epizodēm var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!