Dienas Teksts
20.05.2012

Fragments no raksta „Revolucionārā proletariāta 12 dzimumbaušļi”

Komentē
0

"Negrēko, bet radi" - šo bausli daļa mūsu jaunatnes mēģina aizvietot ar citu formulu: "dzimumdzīve - katra privāta lieta", "mīlestība ir brīva" - bet arī šī formula nav pareiza. Buržuāzijas liekulīgi uzliktie svētulīgie aizliegumi, kas ierobežo dzimumdzīvi, protams, ir muļķīgi, jo tie dzimumdzīvē saskata kaut kādu grēcīgu izcelsmi. Mūsu viedoklis var būt tikai revolucionāri šķirisks, stingri lietišķs. Jo tā vai cita dzimumizpausme sekmē cilvēka nošķiršanos no šķiras, notrulina viņā zinātnisko (t. i., materiālistisko) ziņkāri, atņem viņam daļu radošā ražošanas darba spēju, kuras nepieciešamas šķirai, samazina viņu cīņasspēju - nost ar to! Pieļaujama ir tikai tāda dzimumdzīve, kas sekmē kolektīvisku jūtu, šķiriskas organizētības, radoša ražošanas darba un cīņas aktivitātes kāpumu, izziņas asumu (šie principi ir autora turpmāk aprakstīto dzimumnormu pamatā).

Tātad proletariātam ir pilnīgs pamats iejaukties mūsdienu cilvēka dzimumdzīves haotiskajā attīstībā. Atrodoties tagad sākotnējās sociālistiskās uzkrāšanas stadijā, pirmssociālistiskās, pārejošās, varonīgās nabadzības periodā, strādnieku šķirai sava enerģija jāizmanto ārkārtīgi apdomīgi, tai jābūt taupīgai, pat skopai, ja runa ir par spēku taupīšanu cīņas fonda uzkrāšanas vārdā. Tādēļ tā neatļausies tādu neapturamu enerģijas bagātības noplūdi, kāda raksturīga mūsdienu buržuaziskās sabiedrības dzimumdzīvei ar tai piemītošo agrīno uzbudināmību un patvaļīgajām, neapvaldītajām dzimumizpausmēm, dzimumjūtu sadrumstalotību, neremdināmo kairināmību un traumīgo vājumu, ārprātīgo svaidīšanos starp erotiku un juteklību, dzimumattiecību rupjo iejaukšanos šķiras intīmajās iekšējās saitēs. Proletariāts aizstāj haosu ar organizāciju ekonomikas jomās, tas ieviesīs plānveidīgas un lietderīgas organizācijas elementus arī mūsdienu dzimumhaosā.

[..] dzimumdzīves elementi, kas kaitē veselīgas revolucionāras maiņas radīšanai, kas laupa šķirisko enerģētiku, pūdē šķiriskos priekus, bojā šķiras iekšējās attiecības, ir nesaudzīgi jāizmēž no šķiriskās iedzīves - jāizmēž jo nepielūdzamāk tāpēc, ka dzimumiskais ir ieradis, izsmalcināts diplomāts, kurš viltīgi iekļūst vissīkākajās iecietības, vājībās, tuvredzības spraugās.

A. Zalkinds

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!