Foto: Anna Andersone.
 
Aktualitātes
07.03.2024

Foto: akcijā pie Satversmes tiesas prasa saglabāt Latvijas mežus

Komentē
0

7. martā, kad Satversmes tiesā notiek pēdējā sēde lietā par noteikumiem par koku ciršanu mežā, akcijā "Vai 8 centimetriem ir nozīme?" pie tiesas nama pulcējās vairāki desmiti cilvēku, lai iestātos pret neilgtspējīgu mežu izciršanu un vides daudzveidības iznīcināšanu.

Akciju rīkoja iniciatīva "100 kailcirtes", vēloties atgādināt, ka meži nav uzlūkojami tikai kā koksnes ieguves resurss un ekonomiska vērtība, bet kā ekoloģiska sistēma, kas uztur bioloģisko daudzveidību, uzkrāj oglekli, nodrošina cilvēku dzīves vides kvalitāti, savukārt arvien jaunāku koku izciršana to apdraud.

Akcijas rīkotāji izspēlēja publisku sabiedrības apspriedi, aicinot sanākušos paust savu attieksmi pret dažādiem ar mežu situāciju saistītiem jautājumiem, piemēram, "Vai sabiedrības labsajūtai ir ekonomiska nozīme?", "Vai piekrītat Eiropas komisijas ziņojumam, ka Latvijā biotopu aizsardzības līmenis ir nelabvēlīgs, pat slikts?", "Vai kailcirte ir ilgtspējīgas saimniekošanas instruments?" un citiem. Tādējādi rīkotāji vēlas vērst uzmanību uz nepietiekamu sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanā par Latvijas dabas bagātību un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu.

Satversmes tiesa šobrīd izskata lietu par normu noteikumos par koku ciršanu mežā, ar kuru samazināts galvenās cirtes caurmērs. Lietu rosināja Latvijas vides organizācijas, savukārt atbildētājs tiesas procesā ir Ministru kabinets. Kā norāda rīkotāji, tiesā kā pieaicinātās personas uzstājas dažādi eksperti, tai skaitā meža nozares pārstāvji, savukārt akcijas mērķis ir parādīt, ka, lai arī sabiedrība nav pieaicinātās personas statusā, meži kā ekosistēma tiešā veidā skar visas sabiedrības intereses.

Piedāvājam fotoieskatu akcijā:


Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!