Kadrs no filmas Andra Grinberga filmas "Pašportrets – testaments".
 
Aktualitātes
09.03.2024

Festivāla "2ANNAS" sadaļā "Tīri kvīrs" aplūkos LGBTQ+ filmdaru un naratīvu darbus

Komentē
0

Šogad "2ANNAS" skatītājiem piedāvā jaunu festivāla sadaļu "Tīri kvīrs", kas aplūkos LGBTQ+ filmdaru un naratīvu darbus, aktualizējot kopienas sasaisti ar sociālpolitiskiem procesiem. Šī programma ieskicēs kvīru kino estētiskās tendences un runās par kopienu kā par daļu no plašāka konteksta.

Pirmajā "Tīri kvīrs" pasākumā 13. martā būs skatāma kuratora Žulijena Nuhuma Kulibali veidota retrospekcijas programma, kas atgādinās, ka kvīru identitātes kino sniedz ne tikai refleksiju par traumām, bet arī prieku, veidojot saiknes, kuras nepakļaujas sabiedrības gaidām un plaukst par spīti tām. Programma sniegs tuvu ieskatu kvīru kopienas politiskajā dabā, caur policejiskas varas, koloniālisma kontekstu un kapitālisma attiecību pārnesi uz kino ekrāna, veidojot vardarbības, iekāres un ekonomikas alķīmiju.

Paula Stradiņa medicīnas muzejs ir īpaši izvēlēta lokācija, jo tiešā mērā saists ar kopienas vēsturi Latvijā. Mūsdienās muzeja telpas atrodas blakus ar cilvēktiesību pārkāpumiem bēdīgi slavenajai Krievijas vēstniecībai. Savukārt, vēsturiski muzeja pagrabtelpas ir kalpojušas kā vienas no pirmajām neoficiālajām LGBTQ+ kopienas naktsdzīves un komunikācijas vietām.

Festivāls norisināsies no 5. līdz 11. aprīlim un šogad tā galvenā tēma ir "Prāts", aplūkojot cilvēka prāta nebeidzamo konfliktu ar sevi, tā spējas un radošo potenciālu.

Pirms seansa – saruna ar mākslinieku, Latvijas kvīru mākslas pionieri Andri Grinbergu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!