Aktualitātes
12.12.2021

Eiropas kinoakadēmijas galveno balvu iegūst filma par Srebreņicas slaktiņu

Komentē
0

11. decembrī Berlīnē norisinājās Eiropas kinoakadēmijas balvu ceremonija, kur par pagājušā gada labāko filmu atzīta bosniešu "Quo vadis, Aida?" – stāsts par 1995. gada Srebrenicas slaktiņu, kurā tika nogalināti vairāk nekā 8000 Bosnijas musulmaņu zēnu un vīriešu.

Filmas autore Jasmila Žbaniča apbalvota kā labākā režisore, bet galvenās lomas atveidotāja Jasna Durčiča ieguva labākās aktrises balvu.

Kā labākais aktieris godināts Entonijs Hopkinss par demences skarta Entonija lomu Floriana Zellera filmā "Father". Par šo aktierdarbu Hopkinss pavasarī saņēma arī "Oskara" balvu, savukārt pati filma Eiropas kinoakadēmijas ceremonijā godalgota par labāko scenāriju.

Labākās Eiropas komēdijas balvu ieguva "Ninjababy" - stāsts par 23 gadus veco Rakeli, kura negaidīti atklāj, ka ir stāvoklī pēc vētraina vienas nakts sakara.

Fipresci balva, ar ko ierasti atzīmē Eiropas kino atklājumus, piešķirta filmai "Promising Young Woman". Britu aktrises un rakstnieces Emeraldas Fenelas pirmā režijas darba galvenā varone uzņemas īstenot izsmalcinātu atriebību pret vīriešiem, kuri seksuāli izmantojuši citas sievietes.

Par labāko animācijas filmu atzīta Dānijas, Francijas, Zviedrijas un Norvēģijas kopražojuma dokumentālā animācijas filma "Flee" par kādu afgāņu bēgli un viņa iedzīvošanos Dānijā. Šis darbs uzvarējis arī dokumentālo filmu kategorijā.

Balvu par mūža ieguldījumu šogad saņēma ungāru režisore un scenāriju autore Marta Mezaroša, bet balvu par ieguldījumu pasaules kino saņēmusi režisore Sjūzena Bīra.

Ar pilnu balvas saņēmēju sarakstu var iepazīties Eiropas kinoakadēmijas mājaslapā.

Eiropas kinoakadēmijas balvas šogad tika pasniegtas 34. reizi. Covid-19 pandēmijas dēļ ceremonija notika daļēji klātienē un daļēji attālināti.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!