Foto: Diāna Tamane.
 
Aktualitātes
06.02.2024

Diāna Tamane Tokijā atklāj personālizstādi

Komentē
0

"Kanzan" galerijā, Japānā, 16. februārī tiks atklāta latviešu/igauņu mākslinieces Diānas Tamanes personālizstāde "Half-Love". Izstāde būs atvērta līdz 31. martam.

Tamane tika izvēlēta 2023. gada pavasara "Paradise AIR" mākslinieku rezidenču programmai, kas atrodas Matsudo, Čibas prefektūrā, pilsētā netālu no Tokijas. Konkursa žūrija bija "Paradise AIR" un Japānas fotomākslinieku asociācija. Šobrīd Tamane atrodas Japānā sešu nedēļu rezidencē, kas tika izveidota 2013. gadā kādreizējā viesnīcā. "Paradise AIR" tagad piedāvā māksliniekiem apmešanās vietu, lai pievērstos saviem darbiem, izpētītu Japānas kultūru un mākslas dzīvi un dalītos ar savu daiļradi ar vietējo sabiedrību.

Rezidences laikā Diāna Tamane atklās izstādi galerijā "Kanzan". "Kanzan Gallery" ir Tokijā bāzēta galerija, kas galvenokārt veltīta laikmetīgajai fotogrāfijai un video un kopš 2016. gada organizē vietējo un starptautisko mākslinieku izstādes. Šī ir Tamanes pirmā izstāde Japānā.

Darbu sērija "Half-Love" seko mākslinieces pusmāsas, viņas tēva jaunākās meitas no otrās laulības, dzīvei no dzimšanas līdz pagājušā gada vasarai. Attēli tapuši, kopīgi pavadot laiku ģimenes mājās Kursīšos, kur viņas satiekas ik vasaru. Laika ritējums darbu sērijā tiek atklāts gan vizuāli, gan metaforiski, motīviem atkārtojoties. Fotogrāfiju uzņemšanas process Tamanei ir iespēja gan kopīgi pavadīt laiku ar krietni jaunāko pusmāsu, gan vēlreiz izspēlēt savas bērnības pieredzi uz šķietami idilliska piejūras ciemata fona.

Tamane saņēma Ado Vabbes balvu Igaunijā par personālizstādi "Half-Love", kas notika Tartu Mākslas muzejā 2022. gadā, un par šo pašu projektu viņa ir nominēta arī  Purvīša balvai. "Half-Love" sērija ir Tartu Mākslas muzeja kolekcijā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!