Aktualitātes
01.04.2020

Režisors Dāvis Sīmanis uzsāk darbu pie komēdijas

Komentē
0

Režisors Dāvis Sīmanis uzsācis darbu pie scenārija jaunai komēdijai, kas balstīsies iemīļotās Jāņa Streiča filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" motīvos, ziņo Nacionālais kino centrs.

"Šajā laikā mums visiem vajag nedaudz optimisma, tāpēc esmu nolēmis pievērsties sev neierastam žanram – situāciju komēdijai," stāsta režisors, kura iepriekšējo filmu vidū ir drāmas "Pelnu sanatorija" un "Tēvs Nakts".

Jaunajā filmā "Limuzīns Tēva nakts krāsā" būs atsauces ne tikai uz leģendāro Streiča kinodarbu, bet arī uz Sīmaņa līdzšinējo radošo biogrāfiju, un filmas scenārijs top sadarbībā ar Inesi Zanderi, kuras romāns "Puika ar suni" ir pamatā arī filmai "Tēvs Nakts".

Pagaidām režisors nevēlas izpaust sīkākas detaļas par topošās filmas sižetu, taču norāda, ka darbība risināsies mūsdienās un tajā liela nozīme būs asociatīvajam, simboliskajam slānim, ko veidos dūmi, migla un pelni. Vienlaikus Dāvis Sīmanis atklāj, ka šobrīd notiek pārrunas ar leģendāro amerikāņu aktieri Mikiju Rurku, ar ko viņš iepazinies laikā, kamēr Rurks uzturējās Rīgā, lai piedalītos citas filmas uzņemšanā. Sīmanis cer, ka Holivudas zvaigzne varētu uzņemties galveno lomu topošajā filmā. "Mikijs ir sajūsmā par šādu iespēju un priecājas, ka tā ļaus mierīgākos apstākļos vēlreiz atgriezties Rīgā," stāsta režisors. "Viņam ļoti patīk latviešu kultūra un dzīvesziņa, turklāt kopīgi noskatījāmies arī filmu "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", kas uz viņu atstāja lielu iespaidu. Redzēsim, kā iegrozīsies tālākie apstākļi."

Ar Sīmani filmas uzņemšanā sadarbosies operators Andrejs Rudzāts un māksliniece Kristīne Jurjāne, kas piedalījušies arī viņa filmu "Pelnu sanatorija" un "Tēvs Nakts" uzņemšanā, savukārt kā konsultants piesaistīts pieredzes bagātais komēdiju režisors Andrejs Ēķis.

Plānots, ka filma pirmizrādi piedzīvos 2021. gada Jāņos.

 

 

 

 

 

April, april!

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!