Aktualitātes
10.11.2018

Četri ieteikumi kulturālai nedēļas nogalei

Komentē
0

Šajā nedēļas nogalē iesakām satikt savus iecienītākos "Satori" autorus, novērtēt Latvijas dokumentālā kino klasiku, kā arī noskatīties kulta statusu ieguvušo filmu "Koyaanisqatsi" ar Filipa Glāsa mūziku.

  1. Ja jau esi redzējis Dāvja Sīmaņa filmu "Tēvs Nakts" vai plāno to darīt, sestdien iesakām apmeklēt Žaņa Lipkes memoriālu, kur bezmaksas ekskursijā muzeja speciālisti stāstīs par Lipkes ģimeni, kā arī atbildēs uz jautājumiem par filmu.
  2. Nedēļas nogalē turpinās akcija "Satiec "Satori" autoru!", kuras laikā aicinām iepazīties ar "Satori" autoriem – sestdien kino pētniece Ieva Viese-Vigula un dzejnieks Arvis Viguls aicina pievienoties uz ekskursiju pa muzeju, pēc kuras uzreiz turpat, Ojāra Vācieša viesistabā, taps jaunākā publikācija rakstu sērijā "Ko atceras Latvijas muzeji", savukārt svētdien grāmatu veikalā un bārā "Bolderāja" varēs satikt "Satori" redaktori Elizabeti Lukšo-Ražinsku, kura strādās pie sava stāsta.
  3. Svētdien "Splendid Palace" būs skatāma Rīgas dokumentālās kino skolas retrospekcija, ko Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ietvaros sagatavojuši šī gada balvas "Par mūža ieguldījumu filmu mākslā" laureāti Ābrams Kleckins un Miks Savisko. Seansu ievadīs Ābrama Kleckina komentārs, un to noslēgs diskusija.
  4. Savukārt "Cafe Film Noir" svētdien varēs noskatīties jau drīz pēc tās iznākšanas kulta statusu ieguvušo filmu "Koyaanisqatsi" ar Filipa Glāsa mūziku (1982).
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!